Még népszerűbb a turizmus-vendéglátás képzés

2019. 07. 26., 12:30

280 ponttal is be lehetett kerülni az idén ősztől induló turizmus-vendéglátás alapképzésre. Van olyan intézmény, ahol ehhez 427 pontra volt szükség.

427 pontot kellett legalább elérnie annak, aki a Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-vendéglátás alapképzésén, államilag finanszírozott formában kezdheti el tanulmányait idén ősztől – írja a turizmus.com.

Ezzel szemben akadnak olyan – elsősorban fizetős – turizmus alapképzések, ahová 280 ponttal is be lehetett az idén kerülni.

A Corvinus Egyetemen 683 fő jelentkezett turizmus állami ösztöndíjas képzésre, közülük 209 első helyen jelölte meg ezt a képzést– tájékoztatott Szántó Richárd, BCE Gazdálkodástudományi Karának oktatási dékánhelyettese.

Nagy volt az érdeklődés a turizmus-vendéglátás alapképzés iránt a BGE-n is. Az állami ösztöndíjas nappali képzésére idén 25 százalékkal többen jelentkeztek, mint egy évvel ezelőtt. A magyar nyelvű nappali képzésre 636 főt vettek fel, míg tavaly 620-an kezdhették meg tanulmányaikat.

A felvételi ponthatár az államilag finanszírozott képzéseken 400 pont, míg költségtérítéses forma esetén – a képzéstől függően – ennél jóval kevesebb, 280-320 pont is elég volt a bejutáshoz.

16 felsőoktatási intézmény kínál turizmus-vendéglátás alapszakon képzést Budapesttől Nyíregyházán át Pécsig.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS