Még népszerűbb a turizmus-vendéglátás képzés

2019. 07. 26., 12:30

280 ponttal is be lehetett kerülni az idén ősztől induló turizmus-vendéglátás alapképzésre. Van olyan intézmény, ahol ehhez 427 pontra volt szükség.

427 pontot kellett legalább elérnie annak, aki a Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-vendéglátás alapképzésén, államilag finanszírozott formában kezdheti el tanulmányait idén ősztől – írja a turizmus.com.

Ezzel szemben akadnak olyan – elsősorban fizetős – turizmus alapképzések, ahová 280 ponttal is be lehetett az idén kerülni.

A Corvinus Egyetemen 683 fő jelentkezett turizmus állami ösztöndíjas képzésre, közülük 209 első helyen jelölte meg ezt a képzést– tájékoztatott Szántó Richárd, BCE Gazdálkodástudományi Karának oktatási dékánhelyettese.

Nagy volt az érdeklődés a turizmus-vendéglátás alapképzés iránt a BGE-n is. Az állami ösztöndíjas nappali képzésére idén 25 százalékkal többen jelentkeztek, mint egy évvel ezelőtt. A magyar nyelvű nappali képzésre 636 főt vettek fel, míg tavaly 620-an kezdhették meg tanulmányaikat.

A felvételi ponthatár az államilag finanszírozott képzéseken 400 pont, míg költségtérítéses forma esetén – a képzéstől függően – ennél jóval kevesebb, 280-320 pont is elég volt a bejutáshoz.

16 felsőoktatási intézmény kínál turizmus-vendéglátás alapszakon képzést Budapesttől Nyíregyházán át Pécsig.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS