Már lehet jelentkezni a barcelonai IBTM kiállításra

2022. 09. 23., 13:23

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Kongresszusi Iroda 2022. október 10-éig várja a hazai szolgáltatók jelentkezését a Barcelonában megrendezésre kerülő IBTM World kiállításra. A MICE turizmus piacvezető szakmai vásárát idén november 29. – december 1. között rendezik meg a Fira de Barcelona Rendezvényközpontban. A 120 négyzetméteres közös magyar standon tervezetten 20 magyar társkiállító kap megjelenési lehetőséget.

Az IBTM World a MICE turizmus piacvezető szakmai vására, amelyen a hivatásturisztikai szakma képviselőinek széles nemzetközi körben nyílik lehetőségük személyesen kapcsolatot építeni és fejleszteni, üzleti tárgyalásokat folytatni, információt szerezni és megosztani.

Magyarország 120 négyzetméteres központi standdal jelenik meg, amelyen az MTÜ és a Magyar Kongresszusi Iroda idén az IMEX Frankfurthoz hasonlóan nagyszámú kiállító helyet alakított ki. Az MTÜ 2022-es Kiemelt Program Pályázatán Kiemelt Partner státuszt elnyerő társkiállítóknak az új termékfókuszú értékesítés részeként lehetőségük lesz a teljes vásári részvételi díj elengedésére pályázni, korlátozott számú társkiállítói helyen. Az „Innovatív turisztikai termékcsomag” pályázattal kapcsolatban az MTÜ az érintettek számára a későbbiekben részletes felhívást küld.

A MICE szektor a koronavírus járvány okozta visszaesést követően világszerte és hazánkban is dinamikusan épül vissza, amit a nemzetközi rangsorokon való egyre előkelőbb helyezésünk is alátámaszt (ICCAUIA).

Tavaly Magyarország 2019-hez képest 9 helyet javítva a 27., Budapest 13 pozíciót előbbre lépve a 17. helyezést érte el a nemzetközi üzleti eseményeket összegyűjtő Union of International Associations (UIA) világranglistáján. Emellett az International Congress and Convention Association (ICCA) ranglistán 2021-ben Magyarország a 29., Budapest az előkelő 12. helyen szerepelt. Az IBTM megjelenés célja, hogy Magyarországot és fővárosunkat, Budapestet, mint vonzó MICE desztinációt mutassuk be, valamint remek alkalom a magyar iparági szereplőknek üzleti kapcsolataik bővítésére, fejlesztésére.

(Magyar Turisztikai Ügynökség)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS