Már lehet jelentkezni a barcelonai IBTM kiállításra

2022. 09. 23., 13:23

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Kongresszusi Iroda 2022. október 10-éig várja a hazai szolgáltatók jelentkezését a Barcelonában megrendezésre kerülő IBTM World kiállításra. A MICE turizmus piacvezető szakmai vásárát idén november 29. – december 1. között rendezik meg a Fira de Barcelona Rendezvényközpontban. A 120 négyzetméteres közös magyar standon tervezetten 20 magyar társkiállító kap megjelenési lehetőséget.

Az IBTM World a MICE turizmus piacvezető szakmai vására, amelyen a hivatásturisztikai szakma képviselőinek széles nemzetközi körben nyílik lehetőségük személyesen kapcsolatot építeni és fejleszteni, üzleti tárgyalásokat folytatni, információt szerezni és megosztani.

Magyarország 120 négyzetméteres központi standdal jelenik meg, amelyen az MTÜ és a Magyar Kongresszusi Iroda idén az IMEX Frankfurthoz hasonlóan nagyszámú kiállító helyet alakított ki. Az MTÜ 2022-es Kiemelt Program Pályázatán Kiemelt Partner státuszt elnyerő társkiállítóknak az új termékfókuszú értékesítés részeként lehetőségük lesz a teljes vásári részvételi díj elengedésére pályázni, korlátozott számú társkiállítói helyen. Az „Innovatív turisztikai termékcsomag” pályázattal kapcsolatban az MTÜ az érintettek számára a későbbiekben részletes felhívást küld.

A MICE szektor a koronavírus járvány okozta visszaesést követően világszerte és hazánkban is dinamikusan épül vissza, amit a nemzetközi rangsorokon való egyre előkelőbb helyezésünk is alátámaszt (ICCAUIA).

Tavaly Magyarország 2019-hez képest 9 helyet javítva a 27., Budapest 13 pozíciót előbbre lépve a 17. helyezést érte el a nemzetközi üzleti eseményeket összegyűjtő Union of International Associations (UIA) világranglistáján. Emellett az International Congress and Convention Association (ICCA) ranglistán 2021-ben Magyarország a 29., Budapest az előkelő 12. helyen szerepelt. Az IBTM megjelenés célja, hogy Magyarországot és fővárosunkat, Budapestet, mint vonzó MICE desztinációt mutassuk be, valamint remek alkalom a magyar iparági szereplőknek üzleti kapcsolataik bővítésére, fejlesztésére.

(Magyar Turisztikai Ügynökség)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 17:14:00
A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál bizonyos típusú, a dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék, a „snüssz” dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS