Magyarországon a legolcsóbbak a repülőjegyek a régiónkban

2022. 09. 10., 11:13

Olaszország ősszel is a legnépszerűbb repülős célpont a magyarok körében. Tavalyhoz képest emelkedett ugyan a repülőjegyek átlagára, de a környező országokhoz képest Magyarországon foglalhatunk a legolcsóbban.

Nyári összegzés, őszi kitekintő

Van, ami nem változik: ahogy tavaly, úgy idén nyáron is leginkább Olaszországba, Spanyolországba vagy Görögországba repültek a magyarok a Kiwi.com-on keresztül. Annyi változás történt, hogy Olaszország a tavalyi 3. helyéről az élre tört idén, pedig az áprilisi foglalási listában még Spanyolország vezetett az előzetes nyári utazások terén.

Az őszi hónapokban az Egyesült Királyság a 3. helyre került, Görögország lecsúszott a 4. helyre. Meglepő változás a top 20-as listán a nyári és az őszi hónapok között, hogy míg nyáron Írország a 12. helyen szerepelt, addig ősszel a 17. helyre esett vissza, holott ezt a desztinációt elsősorban nem a fürdési lehetőségei miatt látogatjuk.

Málta és Ciprus népszerűbbek az őszi hónapokban: előbbi a 20. helyről a 15.-re, utóbbi a 18. helyről a 13.-ra lépett elő. Szembetűnő változás, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek a nyári hónapokban nem szerepelt a top 20-ban, de az ősziekben már igen.

Budapestről repülhetünk a legolcsóbban ősszel

A nyári hónapokban a repülőjegyek ára Európából átlagosan 175 euró volt idén (Magyarországról 125 euró), ami a 2019-es értéknél alacsonyabb (197 euró), de a tavalyihoz képest magasabb (123 euró). Európából a rövidebb távú repülőutak (1499 kilométeren belül) átlagosan 116 euróba kerültek, Magyarországról pedig átlagosan 93 euróért repülhettünk például Barcelonába vagy Londonba.

A repülőutak népszerűségét támasztja alá az is, hogy közel háromszor annyian adtak le foglalást nyáron hazánkból, mint az utolsó Covid-mentes évben.

„A járattörlések és áremelkedés ellenére népszerű a repülés, az Európából leadott foglalások száma közel megduplázódott. A Magyarországról leadott foglalási adatok ennél is nagyobb mértékű emelkedést mutatnak, közel háromszor annyian foglaltak repülőjegyet oldalunkon” – osztotta meg a nyári foglalási adatok kapcsán Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com customer experience igazgatója.

Az őszi átlagár mindig olcsóbb, mint a nyári. Idén ősszel az Európából leadott repülőjegyfoglalások átlagosan 135 euróba kerülnek. Ez az érték Magyarország esetében 90 euró. Ugyan tavaly még csak 52 euró volt az átlagár, de a vizsgált országok közül még így is tőlünk a legolcsóbb ősszel repülni. Összehasonlításképp: Szlovákiából 91, Romániából 102, Lengyelországból 105, Spanyolországból 125, Csehországból pedig 139 euróért foglalhatnak átlagosan a repülni vágyók.

Ősszel népszerűbb Magyarország, mint nyáron

Nemcsak a tőlünk induló, hanem a hozzánk érkező repülési adatokat is megnézték a cég rendszerében. Míg 2019-ben és 2021-ben még nem, addig idén nyáron már felkerült a Kiwi.com-on keresztül Európából leadott top 20 foglalási listára Magyarország, a 18. helyen debütálva. A nyári hónapokhoz képest ősszel tovább lépett a népszerűségi listán, a következő hónapokra várhatóan a 12. helyet foglalja majd el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS