Magyarországon a legolcsóbbak a repülőjegyek a régiónkban

2022. 09. 10., 11:13

Olaszország ősszel is a legnépszerűbb repülős célpont a magyarok körében. Tavalyhoz képest emelkedett ugyan a repülőjegyek átlagára, de a környező országokhoz képest Magyarországon foglalhatunk a legolcsóbban.

Nyári összegzés, őszi kitekintő

Van, ami nem változik: ahogy tavaly, úgy idén nyáron is leginkább Olaszországba, Spanyolországba vagy Görögországba repültek a magyarok a Kiwi.com-on keresztül. Annyi változás történt, hogy Olaszország a tavalyi 3. helyéről az élre tört idén, pedig az áprilisi foglalási listában még Spanyolország vezetett az előzetes nyári utazások terén.

Az őszi hónapokban az Egyesült Királyság a 3. helyre került, Görögország lecsúszott a 4. helyre. Meglepő változás a top 20-as listán a nyári és az őszi hónapok között, hogy míg nyáron Írország a 12. helyen szerepelt, addig ősszel a 17. helyre esett vissza, holott ezt a desztinációt elsősorban nem a fürdési lehetőségei miatt látogatjuk.

Málta és Ciprus népszerűbbek az őszi hónapokban: előbbi a 20. helyről a 15.-re, utóbbi a 18. helyről a 13.-ra lépett elő. Szembetűnő változás, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek a nyári hónapokban nem szerepelt a top 20-ban, de az ősziekben már igen.

Budapestről repülhetünk a legolcsóbban ősszel

A nyári hónapokban a repülőjegyek ára Európából átlagosan 175 euró volt idén (Magyarországról 125 euró), ami a 2019-es értéknél alacsonyabb (197 euró), de a tavalyihoz képest magasabb (123 euró). Európából a rövidebb távú repülőutak (1499 kilométeren belül) átlagosan 116 euróba kerültek, Magyarországról pedig átlagosan 93 euróért repülhettünk például Barcelonába vagy Londonba.

A repülőutak népszerűségét támasztja alá az is, hogy közel háromszor annyian adtak le foglalást nyáron hazánkból, mint az utolsó Covid-mentes évben.

„A járattörlések és áremelkedés ellenére népszerű a repülés, az Európából leadott foglalások száma közel megduplázódott. A Magyarországról leadott foglalási adatok ennél is nagyobb mértékű emelkedést mutatnak, közel háromszor annyian foglaltak repülőjegyet oldalunkon” – osztotta meg a nyári foglalási adatok kapcsán Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com customer experience igazgatója.

Az őszi átlagár mindig olcsóbb, mint a nyári. Idén ősszel az Európából leadott repülőjegyfoglalások átlagosan 135 euróba kerülnek. Ez az érték Magyarország esetében 90 euró. Ugyan tavaly még csak 52 euró volt az átlagár, de a vizsgált országok közül még így is tőlünk a legolcsóbb ősszel repülni. Összehasonlításképp: Szlovákiából 91, Romániából 102, Lengyelországból 105, Spanyolországból 125, Csehországból pedig 139 euróért foglalhatnak átlagosan a repülni vágyók.

Ősszel népszerűbb Magyarország, mint nyáron

Nemcsak a tőlünk induló, hanem a hozzánk érkező repülési adatokat is megnézték a cég rendszerében. Míg 2019-ben és 2021-ben még nem, addig idén nyáron már felkerült a Kiwi.com-on keresztül Európából leadott top 20 foglalási listára Magyarország, a 18. helyen debütálva. A nyári hónapokhoz képest ősszel tovább lépett a népszerűségi listán, a következő hónapokra várhatóan a 12. helyet foglalja majd el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022-09-27 12:17:00
Tíz nappal a határidő előtt 115 ezren választották az új katát a korábbi 400 ezerből, és 125 ezer új átalányadózó jelent meg, azaz „összesen a katások fele már rendezte a saját sorsát” – tájékoztatott Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára.
2022-09-27 11:17:00
Amikor szerződéskötésről beszélünk, akkor általában mindenki írásba foglalt szerződésre gondol. Hogyan lehet szerződést kötni? Mikor kötelező az írásba foglalt szerződés? Miért jó, ha írásban van a megállapodás? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS