Magyarországon a legolcsóbbak a repülőjegyek a régiónkban

2022. 09. 10., 11:13

Olaszország ősszel is a legnépszerűbb repülős célpont a magyarok körében. Tavalyhoz képest emelkedett ugyan a repülőjegyek átlagára, de a környező országokhoz képest Magyarországon foglalhatunk a legolcsóbban.

Nyári összegzés, őszi kitekintő

Van, ami nem változik: ahogy tavaly, úgy idén nyáron is leginkább Olaszországba, Spanyolországba vagy Görögországba repültek a magyarok a Kiwi.com-on keresztül. Annyi változás történt, hogy Olaszország a tavalyi 3. helyéről az élre tört idén, pedig az áprilisi foglalási listában még Spanyolország vezetett az előzetes nyári utazások terén.

Az őszi hónapokban az Egyesült Királyság a 3. helyre került, Görögország lecsúszott a 4. helyre. Meglepő változás a top 20-as listán a nyári és az őszi hónapok között, hogy míg nyáron Írország a 12. helyen szerepelt, addig ősszel a 17. helyre esett vissza, holott ezt a desztinációt elsősorban nem a fürdési lehetőségei miatt látogatjuk.

Málta és Ciprus népszerűbbek az őszi hónapokban: előbbi a 20. helyről a 15.-re, utóbbi a 18. helyről a 13.-ra lépett elő. Szembetűnő változás, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Arab Emírségek a nyári hónapokban nem szerepelt a top 20-ban, de az ősziekben már igen.

Budapestről repülhetünk a legolcsóbban ősszel

A nyári hónapokban a repülőjegyek ára Európából átlagosan 175 euró volt idén (Magyarországról 125 euró), ami a 2019-es értéknél alacsonyabb (197 euró), de a tavalyihoz képest magasabb (123 euró). Európából a rövidebb távú repülőutak (1499 kilométeren belül) átlagosan 116 euróba kerültek, Magyarországról pedig átlagosan 93 euróért repülhettünk például Barcelonába vagy Londonba.

A repülőutak népszerűségét támasztja alá az is, hogy közel háromszor annyian adtak le foglalást nyáron hazánkból, mint az utolsó Covid-mentes évben.

„A járattörlések és áremelkedés ellenére népszerű a repülés, az Európából leadott foglalások száma közel megduplázódott. A Magyarországról leadott foglalási adatok ennél is nagyobb mértékű emelkedést mutatnak, közel háromszor annyian foglaltak repülőjegyet oldalunkon” – osztotta meg a nyári foglalási adatok kapcsán Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com customer experience igazgatója.

Az őszi átlagár mindig olcsóbb, mint a nyári. Idén ősszel az Európából leadott repülőjegyfoglalások átlagosan 135 euróba kerülnek. Ez az érték Magyarország esetében 90 euró. Ugyan tavaly még csak 52 euró volt az átlagár, de a vizsgált országok közül még így is tőlünk a legolcsóbb ősszel repülni. Összehasonlításképp: Szlovákiából 91, Romániából 102, Lengyelországból 105, Spanyolországból 125, Csehországból pedig 139 euróért foglalhatnak átlagosan a repülni vágyók.

Ősszel népszerűbb Magyarország, mint nyáron

Nemcsak a tőlünk induló, hanem a hozzánk érkező repülési adatokat is megnézték a cég rendszerében. Míg 2019-ben és 2021-ben még nem, addig idén nyáron már felkerült a Kiwi.com-on keresztül Európából leadott top 20 foglalási listára Magyarország, a 18. helyen debütálva. A nyári hónapokhoz képest ősszel tovább lépett a népszerűségi listán, a következő hónapokra várhatóan a 12. helyet foglalja majd el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 17:14:00
A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál bizonyos típusú, a dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék, a „snüssz” dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS