Magyar kastélyszállodákat díjaztak Salzburgban

2023. 11. 15., 17:40

Idén negyedik alkalommal hirdették ki a Heritage Hotels of Europe győzteseit.

A Heritage Hotels of Europe az osztrák Schlosshotels & Herrenhäuser, a szlovák Historic Hotels of Slovakia és a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége együttműködéseként jött létre.

A Heritage Hotels of Europe Awards célja, hogy elismerje a kastélyszállodák egyedülállóságát, tisztelegjen mindazok előtt, akik e kiemelkedő szálláshelyek szellemiségét ápolják.

Az idei díjátadóra Salzburgban került sor a Schloss Leopoldskron Hotelben vasárnap. Az ünnepségen számos örökségszálloda tulajdonosa vett részt Európából. A különleges történelmi szállás az öt Oscar-díjat nyert „A muzsika hangja” című film kapcsán vált híressé, amelyet 1964-ben forgattak.

12 országból jelöltek a díjra kastélyszállodákat, a zsűri hét kategóriában hirdetett eredményt.

Heritage & Design kategóriában a turai Botaniq Kastély vihette el a fődíjat. Az indoklás szerint a restaurátorok mindent megtettek a csodálatos épület helyreállításáért, a kastély neoreneszánsz és neobarokk stílusával lenyűgözte a vendégeket és a szakmai zsűrit is.

Ezüst éremmel díjazták az alsópetényi Prónay-Kastélyt a Heritage & Hospitality kategóriában.A díjátadón Jan Svoboda, a szervezet elnöke kiemelte: ez az egyik legösszetettebb és legértékesebb díj, hiszen minden részleg összehangolt, kiváló munkája szükséges ahhoz, hogy az év vendéglátója lehessen egy kastély.

A nemzetközi eseménysorozat történetében most először fordult elő, hogy egy szálloda több kategóriában is dobogós lett. A tarcali Andrássy Kúria & Spa Hotel a 3. helyen végzett a Heritage & Hospitality és a Heritage & Wellness kategóriában, valamint ezüstérmes lett a Heritage & Gastronomy kategóriában.

A gála egyik meglepetése volt a Tokaj-hegyaljai Tarcal, ahonnan a Gróf Degenfeld Kastélyszállodát jutalmazták Heritage & Gastronomy kategóriában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS