Kastélykártyával ösztönöznék a turizmust

2020. 03. 06., 12:15

Februárban kezdte meg működését a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonpofit Kft. Az ügyvezető igazgató Glázer Tamás.

„Feladatom a Magyarországon található, állami tulajdonú kiemelt várak, kastélyok és egyéb, örökségvédelem szempontjából fontos műemlékek üzemeltetése, fejlesztése, vagyonkezelése és turisztikai célú hasznosításának újragondolása” – mondta Glázer Tamás a turizmus.com-nak adott interjúban.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében 34 műemlék – 19 kastély és 15 vár – újul meg összesen 60 milliárd forint ráfordítással. Ebből 40 milliárd forint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP) keresztül érkező uniós támogatás és 20 milliárd forint a hazai forrás.

A NÖF a GINOP-projektek kedvezményezettje és egyben a beruházó, azaz minden operatív feladatot ők látnak el, szoros együttműködésben Virág Zsolttal, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal.

A NÖF közel 400 fős, köztulajdonban álló gazdasági társaság, idei költségvetése 3,5 milliárd forint. A fejlesztésen, üzemeltetésen és vagyonkezelésen túlmenően kurátori, restaurátori csapat is dolgozik náluk.

A tervek szerint még idén bevezetik a Kastélykártyát, az állami kezelésben lévő kastélyok és várak látogatását ösztönző egységes kedvezményrendszert.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-26 10:35:00
Nem vesztik hatályukat 2022. július 1-jével Áfa tv. azon rendelkezései, amelyek jelenleg fordított adózást írnak elő a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági és acélipari termékkör értékesítése, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátására jogosító forgalomképes vagyoni értékű jog átruházása esetén – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS