Kastélykártyával ösztönöznék a turizmust

2020. 03. 06., 12:15

Februárban kezdte meg működését a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonpofit Kft. Az ügyvezető igazgató Glázer Tamás.

„Feladatom a Magyarországon található, állami tulajdonú kiemelt várak, kastélyok és egyéb, örökségvédelem szempontjából fontos műemlékek üzemeltetése, fejlesztése, vagyonkezelése és turisztikai célú hasznosításának újragondolása” – mondta Glázer Tamás a turizmus.com-nak adott interjúban.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében 34 műemlék – 19 kastély és 15 vár – újul meg összesen 60 milliárd forint ráfordítással. Ebből 40 milliárd forint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP) keresztül érkező uniós támogatás és 20 milliárd forint a hazai forrás.

A NÖF a GINOP-projektek kedvezményezettje és egyben a beruházó, azaz minden operatív feladatot ők látnak el, szoros együttműködésben Virág Zsolttal, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztossal.

A NÖF közel 400 fős, köztulajdonban álló gazdasági társaság, idei költségvetése 3,5 milliárd forint. A fejlesztésen, üzemeltetésen és vagyonkezelésen túlmenően kurátori, restaurátori csapat is dolgozik náluk.

A tervek szerint még idén bevezetik a Kastélykártyát, az állami kezelésben lévő kastélyok és várak látogatását ösztönző egységes kedvezményrendszert.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS