Jól fontolja meg, hogyan bérel autót külföldön!

2019. 05. 07., 16:15

Az autóbérlésre vonatkozó szabályok országonként és cégenként eltérhetnek. Van azonban néhány lényeges pont, amelyet az autó bérlése előtt ajánlott figyelembe venni.

Külföldön a legtöbb esetben a magyar/európai uniós vezetői engedély elegendő ahhoz, hogy autót vezethessünk, azonban van olyan ország, ahol elvárják a nemzetközi jogosítványt. Ezt az okmányirodában lehet elkészíttetni, amelyet azonnal ki is adnak – írja az AIRportal.hu.

Érdemes már az utazás tervezésekor megnézni az adott országban működő autókölcsönző cégek honlapját, vagy az ezzel foglalkozó árösszehasonlító oldalakat, és azonnal kiderül, hogy sokszor hatalmas árkülönbségek lehetnek. Általában ajánlott előre lefoglalni az autót, sokszor választható az ingyenes foglalási ajánlat is.

Kényelmes megoldás a repülőtéren felvenni és ott leadni az autót, csakhogy sokkal többe kerülhet, ha a kölcsönző erre külön díjat számol fel. Így előfordulhat, hogy a szálláshelyünk közelében lévő cég jóval kevesebbet kér ugyanazért a járműért.

Érdemes jól megfontolni az autóbérlős cég biztosítását, hogy az árösszehasonlító oldal saját biztosítási ajánlatát fogadjuk-e el inkább.

Átvétel előtt egyeztessük az üzemanyaggal kapcsolatos kérdéseket. A kölcsönző alkalmazottjával együtt nézzük át az autót, vannak-e esetleges sérülések a karosszérián, üvegeken, a felniken, vagy gumikon. Az alkalmazott jelenlétében készítsünk fotókat, illetve mutassuk meg, ha találtunk valamit.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS