Jól fontolja meg, hogyan bérel autót külföldön!

2019. 05. 07., 16:15

Az autóbérlésre vonatkozó szabályok országonként és cégenként eltérhetnek. Van azonban néhány lényeges pont, amelyet az autó bérlése előtt ajánlott figyelembe venni.

Külföldön a legtöbb esetben a magyar/európai uniós vezetői engedély elegendő ahhoz, hogy autót vezethessünk, azonban van olyan ország, ahol elvárják a nemzetközi jogosítványt. Ezt az okmányirodában lehet elkészíttetni, amelyet azonnal ki is adnak – írja az AIRportal.hu.

Érdemes már az utazás tervezésekor megnézni az adott országban működő autókölcsönző cégek honlapját, vagy az ezzel foglalkozó árösszehasonlító oldalakat, és azonnal kiderül, hogy sokszor hatalmas árkülönbségek lehetnek. Általában ajánlott előre lefoglalni az autót, sokszor választható az ingyenes foglalási ajánlat is.

Kényelmes megoldás a repülőtéren felvenni és ott leadni az autót, csakhogy sokkal többe kerülhet, ha a kölcsönző erre külön díjat számol fel. Így előfordulhat, hogy a szálláshelyünk közelében lévő cég jóval kevesebbet kér ugyanazért a járműért.

Érdemes jól megfontolni az autóbérlős cég biztosítását, hogy az árösszehasonlító oldal saját biztosítási ajánlatát fogadjuk-e el inkább.

Átvétel előtt egyeztessük az üzemanyaggal kapcsolatos kérdéseket. A kölcsönző alkalmazottjával együtt nézzük át az autót, vannak-e esetleges sérülések a karosszérián, üvegeken, a felniken, vagy gumikon. Az alkalmazott jelenlétében készítsünk fotókat, illetve mutassuk meg, ha találtunk valamit.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-14 22:30:00
A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból – jelentette be az energiaügyi miniszter.
2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS