Javában épül már az új földi paradicsom

2018. 12. 07., 11:15

Nem azt kell nézni, hogy most honnan érkezik Magyarországra a legtöbb turista, hanem azt, hogy 10-15 év múlva honnan fognak – tanácsolja Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

A fenntarthatóság egyre fontosabb a turizmusban is – vallja Rasztovits Dávid. A Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója negatív példaként Thaiföldet említi, amelyet 10-20 évvel ezelőtt még földi paradicsomként hirdettek, hófehér homokos partjával és türkizkék tengerével, amelyet mára lezártak, mert elpusztult az ökoszisztéma.

A digitális szakértő Thaifölddel Dubait állította szembe, ahol 12 éve mesterségesen építik a következő földi paradicsomot. Elmondta, ott a város szövetét, ökoszisztémáját a legmagasabb kritériumoknak megfelelve alakítják ki – olvasható a turizmus.com-on.

Rasztovits Dávid szerint egy magyarországi turisztikai szolgáltatónak a digitális marketing targetálásánál nem azt kell néznie, hogy most honnan érkeznek hozzánk a legtöbben, hanem azt, hogy 10-15 év múlva honnan fognak.

A kínai turisták például hihetetlen dinamikát adnak Európa turizmusának. Tavaly több mint 30 százalékos forgalombővüléssel Magyarország beutazó turizmusának növekedéséhez is nagy mértékben ők járultak hozzá, számuk évről évre növekszik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS