Hőtérképen mutatták meg, hogy hol nyaralnak a lengyelek

2019. 05. 23., 11:00

A 2014 végén bezárt budapesti képviselet jövő évi újranyitását a Lengyel–Magyar Turisztikai B2B Workshopon jelentették be Budapesten.

A tervek szerint 2020 első negyedévében megnyíló lengyel turisztikai képviselet a Lengyel Intézet Nagymező utcai épületében kap helyet – jelentette be Dawid Mazur, a Lengyel Turisztikai Szervezet stratégiai és marketingigazgató-helyettese a budapesti rendezvényen.

A budapesti irodát 2014 végén váratlanul és indoklás nélkül zárták be – írja a turizmus.com.

Aktuális kampányuk Lengyelország vendégségbe hív címmel fut a magyar piacon, amelynek fókuszában a városlátogatások, a várak és kastélyok állnak. Az idei tanulmányutakkal Alsó-Szilézia, Varsó, Krakkó, Malopolska és a Mazuri-tavak értékeire szeretnék felhívni a figyelmet.

Hőtérképen mutatta be a workshop résztvevőinek a lengyel piacra 2016-ban belépett Szallas.hu lengyelországi country managere, hogy mely úti célokat kedvelik leginkább a lengyelek és a magyarok egymás országában.

Sziebig Péter elmondta, a lengyelek elsősorban Északkelet-Magyarországot és a fürdőhelyeket preferálják. Általában 4-5 napig maradnak, főleg júliusban és augusztusban, illetve a május 1-jéhez kapcsolódó többnapos ünnep idején érkeznek Magyarországra. A legtöbb vendégéjszakával Hajdúszoboszlót, Egerben, Budapesten, Nyíregyházán és Mezőkövesden töltik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS