Hatszáz millió forintból építenek vízitúra állomásokat a Balatonon

2019. 04. 02., 08:45

A Balaton turisztikai fejlesztésével párhuzamosan a víziturisztikai infrastruktúra is egyre fejlődik.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által vezetett konzorcium egy GINOP-program keretében a Balaton északi és déli partján vízitúra megállóhelyeket fejleszt – írja a szövetség közleményére hivatkozva a turizmus.com.

A cél, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezettudatos, látványos vízitúrák során bejárva a tavat. A projekt keretében több vízitúra megállóhely épül vagy újul meg 595 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

A hét megállóhely közül már többet átadtak, néhány beruházás éppen folyamatban van, és idén a teljes hálózat kiépül a Balaton körül.

A siófoki Ezüstparton épülő vízitúra megállóhely célja például egy olyan vízi szabadidő és turisztikai központ létrehozása, amely hozzájárul az üdülőövezet sportrégióvá fejlesztéséhez.

Balatonszemesen már a tél végén elkészült a település modern csónakháza, mely a vízitúrázók igényeit szolgálja idén szezonkezdettől. A most elkészült hajótároló a strand egyik új látványossága lesz.

Vízitúra megállóhely és csónakház épült a Keszthelyi Strandon is. A február végén elkészült csónakház a most megújuló Keszthely városi strand egyik új szolgáltatása.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-15 13:10:00
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek, országosan 0,8, Budapesten 1,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex friss adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS