Gerendai Károly sok újdonságot tervez a Lupára

2019. 06. 24., 14:30

Harmadik szezonját kezdi meg Gerendai Károly strandos-szabadidős vállalkozása a Lupa-tónál. Már eddig is milliárdokat költöttek rá, és tervből is maradt jócskán.

Gerendai Károly a Sziget-fesztivál alapítója és Lakatos Péter, a Videoton Holding társtulajdonosa négy évvel ezelőtt kezdtek bele a Lupa-tó fejlesztésébe. A vételárral együtt eddig összesen 3 milliárd forintot költöttek a területre – írja a Forbes.hu.

Egymás mellett található a kicsit elegánsabb és drágább Lupa Beachre, illetve az egyszerűbb és olcsóbb Öböl Strand. Eddig 7 ezer fizetővendég volt a napi rekordjuk, még Szlovákiából is jönnek a tópartra.

A Lupát két cég üzemelteti, az egyik a Lupa Vagyonkezelő, amiben a kézzelfogható tulajdonjogok vannak, a másik a Lupa Strand Kft., ez végzi az üzemeltetést. Az egyik a másiknak bérleti díjat fizet a területért.

„Nem fix pénzt fizetnek a vendéglátósok egy-egy helyért, hanem mindenki a forgalmából ad le százalékot. Itt is együtt sírunk, együtt nevetünk rendszer van” – mondta Gerendai Károly a lapnak adott interjúban.

Sokféle tervük van, vízi csúszdától a téliesített, fedett strandsport pályákig. Mint mondja: jó lenne kihasználni, hogy állítólag termálvíz is van itt, ami a szezonalitás problémáját enyhítené. „A termálvízhez egy wellness hotel is jól jönne, de bizonyos típusú fejlesztésekhez olyan partnerek kellenek, akik ahhoz a szakterülethez értenek.”

Gerendai nagy szívfájdalma, hogy kutyát nem lehet bevinni a strandra.Eredetileg kifejezetten szeretett volna egy kutyás strand részt is, de ehhez kutyánként több száz négyzetméter területet kell biztosítani. Gerendai szerint „emiatt soha senki nem fog magántulajdonban lévő kutyás strandot csinálni. Ugyanis, ha van egy kéthektáros vízparti területem, arra be tudok engedni strandolni akár 2000 embert, míg kutyából összesen 40-et lehetne.”

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS