Gerendai Károly sok újdonságot tervez a Lupára

2019. 06. 24., 14:30

Harmadik szezonját kezdi meg Gerendai Károly strandos-szabadidős vállalkozása a Lupa-tónál. Már eddig is milliárdokat költöttek rá, és tervből is maradt jócskán.

Gerendai Károly a Sziget-fesztivál alapítója és Lakatos Péter, a Videoton Holding társtulajdonosa négy évvel ezelőtt kezdtek bele a Lupa-tó fejlesztésébe. A vételárral együtt eddig összesen 3 milliárd forintot költöttek a területre – írja a Forbes.hu.

Egymás mellett található a kicsit elegánsabb és drágább Lupa Beachre, illetve az egyszerűbb és olcsóbb Öböl Strand. Eddig 7 ezer fizetővendég volt a napi rekordjuk, még Szlovákiából is jönnek a tópartra.

A Lupát két cég üzemelteti, az egyik a Lupa Vagyonkezelő, amiben a kézzelfogható tulajdonjogok vannak, a másik a Lupa Strand Kft., ez végzi az üzemeltetést. Az egyik a másiknak bérleti díjat fizet a területért.

„Nem fix pénzt fizetnek a vendéglátósok egy-egy helyért, hanem mindenki a forgalmából ad le százalékot. Itt is együtt sírunk, együtt nevetünk rendszer van” – mondta Gerendai Károly a lapnak adott interjúban.

Sokféle tervük van, vízi csúszdától a téliesített, fedett strandsport pályákig. Mint mondja: jó lenne kihasználni, hogy állítólag termálvíz is van itt, ami a szezonalitás problémáját enyhítené. „A termálvízhez egy wellness hotel is jól jönne, de bizonyos típusú fejlesztésekhez olyan partnerek kellenek, akik ahhoz a szakterülethez értenek.”

Gerendai nagy szívfájdalma, hogy kutyát nem lehet bevinni a strandra.Eredetileg kifejezetten szeretett volna egy kutyás strand részt is, de ehhez kutyánként több száz négyzetméter területet kell biztosítani. Gerendai szerint „emiatt soha senki nem fog magántulajdonban lévő kutyás strandot csinálni. Ugyanis, ha van egy kéthektáros vízparti területem, arra be tudok engedni strandolni akár 2000 embert, míg kutyából összesen 40-et lehetne.”

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.
2023-11-28 15:40:00
„Ezek a városok a legkiemelkedőbb példái annak, hogy a városok a lakosságuk javát szem előtt tartva miként állíthatják szolgálatukba az innovációt a városi terek átalakítására, valamint a demográfiai és gazdasági kihívások kezelésére.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS