Ezt várja a szállodáktól az Y és a Z generáció

2018. 11. 19., 16:00

Tisztaság, barátságos személyzet, biztonság – ha ez nincs, a szállodák ne is számítsanak az Y és Z generáció világjáró utazóira.

A legmeghatározóbb fogyasztói szegmens számára értéket jelentő tényezőket veszi számba a Turizmus Bulletin legutóbbi számában megjelent kutatás.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai és tudományos folyóiratában olvasható „Mit várunk a szállodáktól?” címmel Kulcsár Noémi és Grotte Judit tanulmánya – hívja fel a figyelmet a turizmus.com.

A tanulmány a legmeghatározóbb fogyasztói szegmens, az Y és Z generáció, esetében vizsgálja kérdőíves felmérés segítségével a szállodai tartózkodásuk során számukra értéket jelentő tényezőket.

Jelenleg az Y generáció szülöttei 86 millióan vannak és 200 milliárd dolláros vásárlóerővel rendelkeznek, ők jelentik a legjövedelmezőbb szegmenst a szállodák számára.

Annak ellenére, hogy a Z generáció meglehetősen fiatal, ők befolyásolják a családi költéseket, mely jelenleg több, mint 600 milliárd dollárt jelent. És ők azok, akik hetente 17 dolláros zsebpénzt kapnak, ami 44 milliárd dollárt jelent évente. 2020-ra ők alkotják majd a világ vásárlóinak 40 százalékát. A Z generáció vásárlói csoportként évi 3 milliárd dollárral hagyja le az Y generációt.

Bár nem az Y és Z generáció napjaink legnagyobb piaci szegmense, ők rendelkeznek a legmeghatározóbb vásárlóerővel. Ezért fogyasztói szokásaik feltárása kiemelten fontos a turizmusban is.

A tanulmány szerint 1 és 2 csillagos szállodákban, panziókban, hostelekben csak nagyon kevesen szállnak meg, arányuk elenyésző, 1-2 százalék.

A szegmens szállodákkal szemben támasztott legmagasabb elvárása a szobák tisztaságával kapcsolatos (a legmagasabb 5 pontból 4,89 pont). Ezt a barátságos és vendégszerető személyzet (4,77), illetve a biztonság (4,73) követnek. Kiemelkedő fontossággal bír számukra az ízletes ételek, italok kínálata (4,70), az elvonulási lehetőség (4,68), a megfizethetőség (4,65), valamint a rekreációs lehetőség (4,58).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS