Ez volt Balogh Zoltán egyik kastélyos álom projektje

Ez volt Balogh Zoltán egyik kastélyos álom projektje
2021. 11. 26., 09:58

Nagy hangsúlyt fektetünk az egyedi és minőségi megoldásaink hangsúlyozására, hiszen minden egyes kastélyépület finom eleganciát és egyedi enteriőrt képvisel – mondta Balogh Zoltán, az Elektro-Kamleithner Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló: Balogh Zoltán, az Elektro-Kamleithner Kft. ügyvezető igazgatója.

– Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?

– MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) tagcégként kerültünk kapcsolatba a Kastélyszállodák Szövetségével 2020 nyarán. A 2020 évi első Közgyűlésen fogadta el a tagság a tagfelvételi kérelmünket. Ennek köszönhetően 2020. szeptember 22. óta lettünk az MKSZ tagja. Kiemelt fontosságú az Elektro-Kamleithner Kft. számára, hogy a Kastélyszállodákkal minőségi kapcsolatot ápoljunk. 

– Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

– Cégünk 2000-ben alakult és rövid időn belül a piac meghatározó szereplőjévé vált az épület automatizálás terén.KNX épületautomatizálási rendszerek kiépítésével foglalkozunk. Épület automatikai rendszereink a családi házaktól a több tízezer négyzetméteres komplex épületekig (hotelek, társasházak, lakóparkok, irodaházak, oktatási-, közintézmények, műemlékvédelmi épületek, ipari csarnokok, bevásárlóközpontok, repterek), minden épülettípushoz megfelelő megoldást jelentenek.  E mellett kiváló minőségű villamos szerelvények (hosszú élettartam, funkcionalitás, innovatív technológiák, hatékony energiamegtakarítás és egyedi manufakturális villanykapcsolók) gyártói képviselete vagyunk.

– Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

– Egyedi megoldásainknak, gyártásunknak köszönhetően, természetesen készül. A német Berker villanykapcsolók és rendszerek használata az egész világon elterjedt, az életet szebbé, könnyebbé és kényelmesebbé téve. Mi a minőségre, a tervezésre és az innovációra helyezzük a hangsúlyt. Mindezt számos hazai és külföldi elismerés (design díjak) is megerősíti. A Berker 1919 óta a csúcsminőségű elektromos berendezések vezető szállítója az időtlen klasszikus kapcsolóktól kezdve az intelligens épületirányítási rendszerekig. Minden új fejlesztés létrejöttekor mindössze egyetlen dolgot tartunk szem előtt, amely nem más, mint ügyfeleink elégedettsége. Azt szeretnénk, hogy termékeinkkel otthon érezze magát – akár évtizedekig.

– Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

– Nagy hangsúlyt fektetnünk az egyedi és minőségi megoldásaink hangsúlyozására, hiszen minden egyes kastélyépület finom eleganciát és egyedi enteriőrt képvisel. Megrendelőink széles körből érkeznek (középületek, családi házak), de egy közös bennük, hogy magas minőségi igényekkel rendelkeznek, ezért ez nálunk sztenderd. Így nem jelent kihívást a Kastélyszállodák elvárásainak megfelelnünk. Jó példa erre a szintén tag BOTANIQ Turai Kastély, ahol országosan a legkomplexebb épületautomatikai megoldást hoztuk létre egyedi, manufakturális gyártású kezelőkkel és villanykapcsolókkal.

– Lenne álom projekted egy kastélyban?

– Valójában az egyik álom projektünk már megvalósult. Hiszen ahogy azt említettem, a BOTANIQ Turai Kastély komplex épületautomatikai rendszerét és manufakturális gyártásban készült kezelőit, villanykapcsolóit sikerült kimagasló színvonalon megvalósítani. A kastély januárban a Booking.com Traveller Review Awards 2021 díját zsebelte be, most a „Legjobb európai kastélyhotel – 2021” címet szerezte meg az International Travel Awards versenyen. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy ennek a sikernek a részesei lehetünk. Emellett természetesen számítunk az újabb egyedi igényekre. Szerencsére a minőségre és energiahatékonyságra való igény a hazai beruházók körében is egyre nagyobb igénnyel jelenik meg. Tehát álom projektnek azt szeretnénk, ha minél több hasonlóan összetett projektben részt tudunk venni. Szívesen evezünk nemzetközi vizekre is.

– Kedvenc idézeted?

– Henry Ford: „A minőség azt jelenti, hogy akkor is jól csinálsz valamit, amikor nem látják.”

– Miért tartod fontosnak az MKSZ tagságot?

– Ahogy defíniálni szoktuk magunkat – „Elektro-Kamleithner Kft. –Design és technológia a hotelautomatikában” – azt gondoljuk, hogy ez magában foglalja mindazt, ami az MKSZ tagok számára értéket jelent. A Kastélyszállodák Szövetségének tagjai igényes Kastélyszállodák, fontos, hogy a felújítás, építkezések során szintén igényes, magas minőségű rendszerek és eszközök kerüljenek beépítésre, felhasználásra, ezáltal vendégeik számára a lehető legnagyobb kényelmet és biztonságot nyújthassák, mindezt úgy, hogy követjük az energiatakarékosságra vonatkozó és környezetvédelmi trendeket. Mindezek mellett mérnökeinknek köszönhetően mind a tervezéskor, üzembehelyezéskor, mind a folyamatos üzemeltetés során minőségi szolgáltatással állunk a Kastélyszállodák rendelkezésére.

– Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

– A viszonylag rövid tagsági időnk alatt megismert Kastélyszálloda vezetők és Kastélyszállodák alapján bátran és nagyon szívesen ajánlom magánemberként is a Kastélyszállodákat, hiszen minden Kastélyszálloda egyedi hangulatával kápráztat el bennünket. Ami azonban mindenhol egységes, a minőségi kiszolgálás, amiben vendégként részesülünk.

(Az interjút Gulyás Eszter engedélyével közöljük.)

(Fotó: MKSZ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!
2023-03-21 15:13:00
A magyar rendszerváltást követő privatizációs tranzakciókba csöppenő hazai ügyvédeknek a 90-es évek közepén még újdonság volt, ma azonban már csak egyszerű technikai feladat egy cégfelvásárlást célzó tranzakció előtt az eladásra kínált társaság vagy üzletág (együtt: a céltársaság) „átvilágítása”. Ezt az amerikai jogi zsargonban a latinból kölcsönzött „due diligence”-nek nevezik, amely szószerint „kellő gondosságként” fordítható magyarra, de a fúziós ügyekre szakosodott magyar ügyvédek is inkább a latin megnevezést használják. A legfontosabb tudnivalókat dr. Papp Álmos, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners versenyjogi csoportjának vezetője foglalja össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS