Erősödik a kanapé túrák piaca

2021. 02. 05., 12:30

A koronavírus-járvány miatti lezárások hatására az emberek ismét elkezdtek kutatni a népszerű utazási célpontokat bemutató videók, a virtuális tárlatvezetések után.

Már Magyarországon is elérhető egy-két hasonló városnéző túra – írja a turizmus.com.

A Behind Budapest két élő, virtuális túrát is ajánl a honlapján, az egyik a Kanapé túra a budai Várban, amely a Budai oldal főbb látnivalóit veszi sorra. A másik kanapé túra Lipótvárosba kalauzolja a karanténozókat.

Kínában a koronavírus megjelenése óta egyre többen érdeklődnek a világ nevezetességeinek a felfedezése iránt az úgynevezett cloud tourism, a „felhőben történő”, virtuális utazás keretében.

Az új, érintés nélküli utazásélmény eléréséhez olyan technológiákat használnak, mint az élő közvetítés, az 5G és a virtuális valóság. A technológia lehetővé teszi a turisták számára, hogy festői helyeket élvezhessenek anélkül, hogy valóban oda utaznának.

Bár az online túrák nem biztosíthatják a látogatók számára a teljes utazási élményt, segítik a webhelyeket, nevezetességeket, turisztikai szakembereket minél több ember elérésében és marketingcélokra is tökéletesek.

Nem csak Ázsiában van igény a virtuális utazásokra: ugyan kevesebb elérhető túra létezik az Egyesült Államokban vagy Európában, de már itt is kezd teret hódítani a virtuális utazás, de egyelőre inkább csak előre felvett, vagy 360 fokos, 3D virtuális sétákkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS