Erősödik a kanapé túrák piaca

2021. 02. 05., 12:30

A koronavírus-járvány miatti lezárások hatására az emberek ismét elkezdtek kutatni a népszerű utazási célpontokat bemutató videók, a virtuális tárlatvezetések után.

Már Magyarországon is elérhető egy-két hasonló városnéző túra – írja a turizmus.com.

A Behind Budapest két élő, virtuális túrát is ajánl a honlapján, az egyik a Kanapé túra a budai Várban, amely a Budai oldal főbb látnivalóit veszi sorra. A másik kanapé túra Lipótvárosba kalauzolja a karanténozókat.

Kínában a koronavírus megjelenése óta egyre többen érdeklődnek a világ nevezetességeinek a felfedezése iránt az úgynevezett cloud tourism, a „felhőben történő”, virtuális utazás keretében.

Az új, érintés nélküli utazásélmény eléréséhez olyan technológiákat használnak, mint az élő közvetítés, az 5G és a virtuális valóság. A technológia lehetővé teszi a turisták számára, hogy festői helyeket élvezhessenek anélkül, hogy valóban oda utaznának.

Bár az online túrák nem biztosíthatják a látogatók számára a teljes utazási élményt, segítik a webhelyeket, nevezetességeket, turisztikai szakembereket minél több ember elérésében és marketingcélokra is tökéletesek.

Nem csak Ázsiában van igény a virtuális utazásokra: ugyan kevesebb elérhető túra létezik az Egyesült Államokban vagy Európában, de már itt is kezd teret hódítani a virtuális utazás, de egyelőre inkább csak előre felvett, vagy 360 fokos, 3D virtuális sétákkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.