Ekkorra várják a budapesti turizmus újraéledését

2021. 01. 26., 13:00

Online konzultációt rendezett a Budapesti Turizmusfejlesztési Stratégiáról a BFTK utódja, a Budapest Brand Zrt. A szervezet vezetője szerint ősznél előbb nem várható a fővárosi turizmus újjáéledése.

A szervezet igazgatója, Faix Csaba elmondta, nem titkolt céljuk az egyeztetéssel, hogy „ötleteket, tudást lopjanak el” a szakma meghívott képviselőitől, amelyeket majd beépítenek a készülő stratégiába – írja a turizmus.com.

A tervek szerint ez egy olyan dokumentum lesz, amely hangsúlyozottan nem a fióknak készül, és igyekeznek gyakorlatias megközelítést alkalma

A fővárosi turizmusfejlesztési stratégia alapvetően 2030-ig szól majd, és összhangban lesz a szintén 2030-ig érvényes Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával.

Faix Csaba szerint az elsődleges cél a következő öt évre szóló célok meghatározása, illetve egy két évre szóló poszt-Covid-stratégia.

A stratégiában meg fog jelenni célként a turisták túlzott belvárosi koncentrációjának széttolása, a külső kerületek, város környéki zöld területek bevonása a város turizmusába. Ehhez alapul veszik a Magyar Turisztikai Ügynökségnél kidolgozott Grand Budapest koncepciót.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS