Egyre népszerűbb a Széchenyi Pihenőkártya

2019. 05. 27., 11:00

Indulása óta a legerősebb első negyedévét produkálta a Széchenyi Pihenőkártya a Hunguest Hotelsnél.

A Széchenyi Pihenőkártyával a kártyabirtokosok az idei év első negyedévében több mint 3,5 milliárd forintot hagytak a hazai szállodákban, 12 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában – írja a turizmus.com.

A kiemelt helyzetbe hozott Széchenyi Pihenőkártya forgalma a Hunguest Hotelsnél is megugrott az esztendő elején. 2019 első három hónapjában a tavalyi bázishoz képest közel 15 százalékkal több forgalmat generált a SZÉP-kártya – nyilatkozta Barkó Károly, a vállalat PR- és reklámigazgatója.

A január 1-jével bevezetett módosítás a kártyakibocsátónak járó jutalék összegét is érinti: annak maximális mértéke 3,6 százalék + áfára emelkedett, a minimum 12 forintos jutalékmérték változatlan maradt. A kormányrendelet azt is előírja, hogy a SZÉP-kártya-kibocsátó a szolgáltatóktól kapott jutalék 50 százalékát a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részére ajánlja fel.

„A Széchenyi Pihenőkártyát terhelő jutalék emelkedése a szállodák számára természetesen pluszköltség, azonban a jutalék mértéke még így is a korábbi üdülési csekk jutaléka alatt van” – mondta a Hunguest PR- és reklámigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 16:48:45
A kormány július 1-jétől a természetes személyek kamatjövedelmét 13 százalék szociális hozzájárulási adóval is megterheli. Így a teljes adóteher már 28 százalékra hízik. A témával kapcsolatban számos tévhit kering, amelyeket a Bankmonitor szakértői igyekeznek tisztázni.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS