Daniéknál a 2 éves unoka is segíti a családi vállalkozást

2019. 05. 31., 14:00

Huszonhetedik alkalommal ítélte oda a Siker Kapuja kitüntetést a Vajdasági Gazdasági Kamara azoknak az idegenforgalmi vállalatoknak, amelyek a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtják.

A rangos elismeréseket Újvidéken a Sheraton Szállóban, adták át, amely szintén a díjazott létesítmények egyike volt. Elismerésben részesült a Vajdaság Erdői Közvállalat létesítménye, a Négy szarvashoz (4 Jelena) nevű vadászlak a kátyi erdőben és a székelykevei Dani Tours is.

A 2018. évre szóló díj nyertesi között szerepel többek között a padéi Schulhoff Kastély, a vrdniki Premier Aqua Hotel, a bánostori Šijački Borászat, a cseneji Salaš 137 és az újvidéki Magelan travel utazási iroda – írja a Magyar Szó.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a 15 vadászházunk közül ez a vadászház részesült e rangos elismerésben. A létesítmény kitűnik a többi közül abból a szemszögből, hogy újonnan épített, és rendelkezik mindazokkal a feltételekkel és a hozzá tartozó elemekkel, amelyeket az Európai Unió szabványai előírnak a vadászturizmus terén”– mondta Takács Márta, a Vajdaság Erdői Közvállalat igazgatója.

A vajdasági falusiturizmus-szálláshely kategóriában plakettet vehetett át Dani Ernő.

A székelykevei Dani Tours tulajdonosa a következőket mondta: „2002-ben indítottuk el a vállalkozást. Vendégeink nagy százalékban az utóbbi években a magyarországi Határtalanul diákprogram kirándulói voltak, két éve azonban az erdélyi magyarság is ránk talált. Ezenkívül számtalan nyugat-európai kerékpáros jár hozzánk, ők a Duna mentén kerékpározva járják be a térséget, és Székelykevén szállnak meg. Arra törekszünk, hogy családon belül működtessük a vállalkozást. Vannak idénymunkásaink és szakácsaink is, de három gyermekünk, a vejünk és most már a kétéves unoka is a segítségünkre lesz.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS