Csopakon találjuk idén Magyarország legszebb borász birtokát

2019. 09. 04., 14:02

Szőlészet-Borászat kategóriában idén a csopaki Szent Donát Birtok nyerte el a Magyarország Legszebb Birtoka címet.

Az AGROTREND csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek kiemelését, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását. Ezt a célt szolgálja a harmadik alkalommal kiírt nagydíj, a Magyarország Legszebb Birtoka verseny is – írja a Gusto.

Szőlészet-Borászat kategóriában idén a csopaki Szent Donát Birtok nyerte el a címet. A másik két jelölt a mádi Holdvölgy Birtok, illetve az Etyeki Kúria volt.

A csopaki Szent Donát borászat ihletője az egykori római légiós katona, a szőlészek-borászok viharok elleni védőszentje, aki 173-ban egy Duna-menti csatában tett viharcsodát, és az ő veterán bajtársai ültették be először a csopaki szőlőhegyet. A vulkanikus és meszes terület, a vörösföld pedig ezt azóta is meghálálja.

A családi borászat méltán büszke a múltra épp úgy, mint a helyi olaszrizlingre, furmintra és kékfrankosra, vagy a csopaki vendégszeretetre és patinás szépségű épületére. Az organikus gazdálkodást folytató borászat számára fontosak a helyi értékek, tagja a Csopaki Kódexnek, így ahhoz a helyi borászközösséghez tartozik, amelynek van olaszrizlingje, valamint birtoka, parcellái, művelése és persze borai is teljesítik a közösség által felállított minőségi elvárásokat.

A Magyarország Legszebb Birtoka 2019 Díj kategória győztesei:

 • Állattenyésztő birtok kategória – Baromfi Coop Kft.
 • Gyümölcstermesztő birtok kategória – BoldAgro Kft.
 • Kertészet kategória – Hegede Kft.
 • Családi gazdaság kategória – Mozsi Major
 • Precíziós Gazdálkodás kategória – Balogh Farm Tépe Kft.
 • Szántóföldi Növénytermesztő Birtok kategória – Béke Mezőgazdasági Kft.
 • Szőlészet-Borászat kategória – Szent Donát Borászat
 • A közönségdíjas: BoldAgro Kft.
 • Az Erste Bank különdíjasa: a Hódagro Kft.
 • A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással, 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett!
 • A média különdíjat a Fekete Lovasfarm kapta.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS