A szállodai törzsvendégek számára a hotel jó elhelyezkedése a legfontosabb

2022. 07. 12., 10:53

A szállodában nyaraló magyarok több mint fele ugyanannyi időt nyaral idén, mint az elmúlt években, a válaszadók többsége elsősorban a hotel elhelyezkedése, ára, a szolgáltatások, a törzsvendég-kedvezmények, az étterem minősége miatt választaná nyaralásához újra ugyanazt a szállodát – derül ki a Danubius Hotels legfrissebb online kutatásából.

A Danubius Hotels több mint 1600 magyar törzsvendégét kérdezte meg arról, melyek a fő szempontjaik a szállás kiválasztásakor.

A törzsvendégek többségének (61 százalék) a szálloda kiválasztásánál a legfontosabb szempont az elhelyezkedés, hogy sétatávolságban legyenek a látványosságok és programok.

A válaszadók kültéren legszívesebben strandolással (82 százalék), városnézéssel (61 százalék), kirándulással (55 százalék) és tóparti pihenéssel (53 százalék) töltik az időt, míg a hotelben a medence (80 százalék), a wellness (80 százalék), valamint a masszázs (36 százalék) és a szauna (34 százalék) a legvonzóbb program a kikapcsolódáshoz.

A gyakori takarítás (81 százalék) és a medencék állandó fertőtlenítése (74 százalék) alapelvárás a visszatérő vendégek részére. Tízből kilenc megkérdezett számára a hotelválasztásnál bizalomkeltő, ha egy ismert, nagy tapasztalattal rendelkező szállodalánchoz tartozik a kiválasztott szállás.

Minden második megkérdezettnek a felhőtlen kikapcsolódáshoz kiemelten fontos a szállodai alkalmazottak vendégszeretete is - jegyezték meg.

Liptai Judit, a Danubius Hotels központi sales- és marketingigazgatója közölte: szállodáik működésének 50 éve alatt több mint 30 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Több tízezer ügyfelünk vált visszatérő vendéggé. Megtartásukhoz folyamatosan javítják szolgáltatásaikat, növelni szeretnék a törzsvendégeik számát.

A Danubiust 1972-ben állami vállalatként alapították. A Danubius Hotels tulajdonosa jelenleg az angol CP Holdings Ltd., szállodaipari érdekeltsége 42 szállodával Európa öt országában van jelen. A szállodacsoport gyógy-, wellness és városi szállodákat tulajdonol és üzemeltet Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában, illetve üzemeltet Nagy-Britanniában. 2019-től a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness szállodák, az Ensana márka köré szerveződtek. Magyarországon 9 budapesti és 7 vidéki szállodát üzemeltetnek. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS