A fürdővárosokban kiemelten népszerű a SZÉP-kártya

2019. 06. 17., 08:00

A magánszálláshelyek a termálfürdővel rendelkező városokban tapasztalják a legnagyobb növekedést a Széchenyi Pihenőkártya forgalmában.

Nem csak a szállodákban népszerű a SZÉP-kártya. Az elmúlt években folyamatosan növekszik a falusi vendégházakban is a Széchenyi Pihenőkártyával fizető vendégek száma – írja a turizmus.com.

A Magánszállásadók Országos Szövetségének tapasztalatai szerint a tagságukhoz tartozó 42 ezer szállásadó mintegy 80-90 százaléka fogadja el a Széchenyi Pihenőkártyát.

Mörk László, a szövetség elnöke elmondta, hogy 2019 elejétől már tapasztalják a SZÉP-kártya-használat élénkülését a tavalyi év azonos időszakához képest, de a különbség egyelőre nem számottevő. Az viszont egyértelműen látszik, hogy a termálfürdővel rendelkező városokban – Hévízen, Egerben, Hajdúszoboszlón, Bükfürdőn – a legnagyobb arányú a növekedés.

Lajkó Ferenc, a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke is úgy tapasztalta, hogy a fürdővárosban az év első hónapjaiban a vendégek nagyobb arányban fizettek SZÉP-kártyával, mint korábban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-07 20:11:44
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS