Tarol a Zoom a koronavírus-járvány miatt

2020. 04. 07., 11:30

Mintegy 73 millió találkozót tartottak a koronavírus-járvány miatt otthonról dolgozni kényszerülők.

A Cisco Systems-féle Webex videokonferencia alkalmazás rekordszámú, 324 millió felhasználót regisztrált márciusban, ahogy a koronavírus-járvány miatt intézkedések hatására sok vállalkozás hazaküldte alkalmazottait, hogy otthon dolgozzanak – írja a Computerworld.

A Webexet és a rivális meeting platformokat – a Zoomot és a Microsoft Teamset – világszerte egyre többen használják virtuális tanórák, üzleti találkozók és istentiszteletek tartására, mivel nagyszámú ember kényszerül otthon maradásra a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A Zoom napi felhasználóinak a száma meghaladta a 200 milliót márciusban, a korábbi maximum csupán 10 millió volt a vállalat adatai szerint.

A Zoom részvényének árfolyama a négyszeresére nőtt a vállalat tavaly áprilisi tőzsdére vitele óta, de a cég a múlt héten visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, mivel a felhasználók aggódni kezdtek a találkozók teljes titkosításának hiánya miatt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 09:18:58
A januári csend után több nagybank is lépett, és elkezdte csökkenteni a kölcsönök kamatait. Volt olyan közülük, amelyik ezt a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél is megtette.
2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS