Rekordon az Amazon, szabadesésben a Facebook

2022. 02. 07., 12:57

Az amerikai e-kereskedelmi óriás, az Amazon február 4-én rekordszintű, 190 milliárd dolláros piaci tőkeértékre tett szert, ami a Refinitiv adatai szerint az Egyesült Államok történetében a legnagyobb egynapos részvényérték-növekedés egy vállalatnál.

Az Amazon részvényei 13,5 százalékkal emelkedtek, miután a cég csütörtökön késő este kasszasiker nagyságrendű negyedéves jelentést tett közzé – írja a Computerworld. A piaci rali az Amazon összértékét 1,6 billió dollár körülire emelte, és lehetővé tette, hogy megelőzze a korábbi rekordtartót, az Apple-t.

A Meta részvényei viszont szabadesésben zuhantak, miután a Facebook folyamatosan veszíti aktív felhasználóit. A Meta zuhanása a közösségi médiaóriás 2022-es pénzügyi évre vonatkozó borús előrejelzését követte. A Meta pénteken még mintegy 0,3 százalékkal lejjebb csúszott, és a napot körülbelül 660 milliárd dolláros becsült értéken zárta.

A hatalmas nyereség ellenére az Amazon nem került be a Wall Street három legértékesebb vállalata közé. Az Apple, a Microsoft és a Google-tulajdonos Alphabet tartja az első helyeket, 2,8, 2,3 és 1,9 billió dolláros piaci kapitalizációval.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS