Milliárdokat fektetett egy távmunkás cégbe a Microsoft

2019. 03. 29., 11:45

28 millió dollárt (7,5 milliárd forint) fektetett be a Microsoft egy ausztrál startupba, amely a vállalkozások külsős munkaerejének menedzselésében segít.

A 120 főt foglalkoztató ausztrál Skedulo szolgáltatását világszerte 60 ezren veszik igénybe. Az ügyfelek online rendszeren át követhetik figyelemmel a nekik bedolgozó munkaerő aktivitását – olvasható a Forbes.hu-n

A 2013-ban alapított startup Európában és az Egyesült Államokban is jelen van, és bár több iparágban használják, a legtöbb ügyfelet (30 százalékot) az otthonápolási vállalkozások adják.

„Mindennel foglalkoztunk már, kezdve a beteg gyerekeknek szervezett kórházi bohóclátogatástól a biztosítási ellenőrök bejelentés menedzsmentjéig– mondta Matt Fairhurst, a Skedulo vezérigazgatója.

Márciusban a Microsoft-féle M12 befektetési alap fektetett 28 millió dollárt a Skedulóba, ezzel 40,5 millió dollárra növelve az eddigi befektetések összértékét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS