Májusra jósolja az amerikai gazdaság újraindítását a pénzügyminiszter

2020. 04. 10., 17:00

Májusra jósolta az amerikai gazdaság újraindítását Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter a CNBC televíziónak adott csütörtöki interjújában.

A tárcavezető úgy fogalmazott: abban a pillanatban, amikor Donald Trump amerikai elnök úgy ítéli meg, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormányzat készen áll elősegíteni a vállalatok és a dolgozók újbóli munkába állását. A műsorvezető felvetésére, hogy ez vajon már májusban megtörténhet-e, a miniszter egyetértő választ adott.

Larry Kudlow, a Fehér Ház országos gazdasági bizottságának igazgatója csütörtökön újságíróknak arról beszélt: Trump elnök nem rejti véka alá, hogy a gazdaság lehető legrövidebb időn belül történő újraindítását szorgalmazza.

„Naponta egyeztet erről a tanácsadóival” – mondta Kudlow. A gazdasági tanácsadó úgy fogalmazott: „reménykedjünk, hogy a gazdaság négy-nyolc hét múlva beindulhat”.

Szerda esti, szokásos napi sajtókonferenciáján Trump azt hangoztatta, hogy nem szívesen jósol konkrét időpontokat a gazdasági újrakezdéshez, mert attól tart, nehogy ez túl korán történjék meg, fellobbantva a járvány újabb hullámát. Úgy fogalmazott: a gazdaság sokak által már várt újraindítása „szakaszonként történhet meg”, vagyis először azokon a vidékeken, amelyeket kevésbé sújtott a járvány.

Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet igazgatója, aki egyúttal a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport tagja is, csütörtökön a CBS televízióban optimistán nyilatkozott. Kifejtette, hogy szerinte az amerikaiak jó része a nyáron már elutazhat vakációzni. Azt hangoztatta, hogy bár jelenleg a kijárási korlátozásokat fenn kell tartani, nyárra ezeken már bőven lehet lazítani.

Optimistán nyilatkozott Fauci az NBC televízióban is. Azt mondta: nemsokára elérhetőek lesznek az új típusú koronavírus okozta betegség antitestkezeléséhez szükséges szerek. Megismételte, hogy néhány reménysugár már látszik, szerinte éppen New Yorkban, ahol stabilizálódott az intenzív osztályokon kezelt betegek száma.

„A járványgörbe laposodni kezd” – fogalmazott a New York államban tapasztalható helyzetről.

New York államban – amely a járvány amerikai epicentrumainak egyike – több mint 150 ezer a diagnosztizált fertőzöttek és 7 ezer feletti a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma. A Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök délutáni adatai szerint az Egyesült Államok egészében több mint 454 ezer a regisztrált fertőzöttek és 16 ezernél magasabb a járványban elhunytak száma.

Három nagyváros első embere különös aggodalommal nyilatkozott csütörtökön. Jack Young, Baltimore polgármestere, Muriel Bowser, a szövetségi főváros, Washington DC vezetője és Jim Kenney, Philadelphia első embere közölte: a járvány új epicentrumai várhatóan ezeken a településeken alakulnak ki.

MTI/Járai Judit, Washington

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS