Lassan már nem is tudja a Tesla-király, hogy mit ígérget

2019. 02. 21., 13:00

500 ezer Tesla gyártását ígérte meg idénre Elon Musk a Twitteren. Villámgyorsan kiderült, hogy nem egészen úgy gondolta.

Egyáltalán nem idegen Elon Musktól, hogy meredek dolgokat lebegtet meg a Twitteren. Egy füves poén miatt például beperelte az Amerikai Tőzsdefelügyelet a részvényesek félrevezetése miatt, és eltiltották három évre a Tesla elnöki pozíciójától – emlékeztet a Forbes.hu.

Musk legújabb nagy mondása szerint: „2011-ben nulla Teslát gyártottunk, de körülbelül 500 ezret fogunk 2019-ben.”

Korábban a befektetőknek körbeküldött levélben 400 ezer leszállított autó szerepelt a 2019-es üzleti tervben. A Tesla-főnök néhány órával később visszakozott is a kijelentésétől, azt írta, hogy 2019 végére elérik a heti 10 ezer autós gyártási ütemet, ami évi ötszázezer autónak felelne meg.

Az  elektromos-autógyártónak ezt a célt sem lesz könnyű elérnie. Musk és a cég pénzügyi igazgatója, Deepak Ahuja ugyanis alig egy hónapja még úgy nyilatkozott, hogy a Teslának időre van szüksége a év végéig, hogy elérje a heti  7 ezer legyártott autós számot az olcsó modellnek szánt Model 3 esetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS