Lassan már nem is tudja a Tesla-király, hogy mit ígérget

2019. 02. 21., 13:00

500 ezer Tesla gyártását ígérte meg idénre Elon Musk a Twitteren. Villámgyorsan kiderült, hogy nem egészen úgy gondolta.

Egyáltalán nem idegen Elon Musktól, hogy meredek dolgokat lebegtet meg a Twitteren. Egy füves poén miatt például beperelte az Amerikai Tőzsdefelügyelet a részvényesek félrevezetése miatt, és eltiltották három évre a Tesla elnöki pozíciójától – emlékeztet a Forbes.hu.

Musk legújabb nagy mondása szerint: „2011-ben nulla Teslát gyártottunk, de körülbelül 500 ezret fogunk 2019-ben.”

Korábban a befektetőknek körbeküldött levélben 400 ezer leszállított autó szerepelt a 2019-es üzleti tervben. A Tesla-főnök néhány órával később visszakozott is a kijelentésétől, azt írta, hogy 2019 végére elérik a heti 10 ezer autós gyártási ütemet, ami évi ötszázezer autónak felelne meg.

Az  elektromos-autógyártónak ezt a célt sem lesz könnyű elérnie. Musk és a cég pénzügyi igazgatója, Deepak Ahuja ugyanis alig egy hónapja még úgy nyilatkozott, hogy a Teslának időre van szüksége a év végéig, hogy elérje a heti  7 ezer legyártott autós számot az olcsó modellnek szánt Model 3 esetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS