Lassan már nem is tudja a Tesla-király, hogy mit ígérget

2019. 02. 21., 13:00

500 ezer Tesla gyártását ígérte meg idénre Elon Musk a Twitteren. Villámgyorsan kiderült, hogy nem egészen úgy gondolta.

Egyáltalán nem idegen Elon Musktól, hogy meredek dolgokat lebegtet meg a Twitteren. Egy füves poén miatt például beperelte az Amerikai Tőzsdefelügyelet a részvényesek félrevezetése miatt, és eltiltották három évre a Tesla elnöki pozíciójától – emlékeztet a Forbes.hu.

Musk legújabb nagy mondása szerint: „2011-ben nulla Teslát gyártottunk, de körülbelül 500 ezret fogunk 2019-ben.”

Korábban a befektetőknek körbeküldött levélben 400 ezer leszállított autó szerepelt a 2019-es üzleti tervben. A Tesla-főnök néhány órával később visszakozott is a kijelentésétől, azt írta, hogy 2019 végére elérik a heti 10 ezer autós gyártási ütemet, ami évi ötszázezer autónak felelne meg.

Az  elektromos-autógyártónak ezt a célt sem lesz könnyű elérnie. Musk és a cég pénzügyi igazgatója, Deepak Ahuja ugyanis alig egy hónapja még úgy nyilatkozott, hogy a Teslának időre van szüksége a év végéig, hogy elérje a heti  7 ezer legyártott autós számot az olcsó modellnek szánt Model 3 esetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS