Így tervezheti meg amerikai lakóautós álomutazását

2019. 05. 15., 11:00

Az Egyesült Államok felfedezésének egyik legjobb módja a lakóautó-bérlés. Mellette szól a kényelem, az ár és természetesen a hamisítatlan amerikai életérzés. A lakókocsis utazást applikációkkal, előfoglalásokkal, és a tapasztalt utazók tanácsainak meghallgatásával még könnyebbé tehetjük.

Az Egyesült Államokban reneszánszát éli a lakóautós nyaralás, ez a fajta életre szóló kaland ráadásul olcsóbb és flexibilisebb is, mint egy klasszikus út.

„A lakóautó-bérlés Amerikában a magyar utazók között még mindig különlegességnek számít, de egyre többen választják ezt a módot. A legkedveltebb részek a nyugati part államai, nemzeti parkjai, például Kalifornia, Nevada, Utah, Arizona, illetve nagyon népszerű módja az utazásnak Floridában is a lakóautó-bérlés. A déli rész, Texas, Louisiana, Alabama, Georgia az egyik legjobb és legkülönlegesebb úti cél lehet, amelyet egyre többen felfedeznek„ – mondta Schmid-Lengyel Mónika, a Világszerte Travel ügyvezetője, aki már több mint 10 éve foglalkozik amerikai utazások szervezésével, köztük lakóautó foglalásokkal. Az utazási szakértő szerint a lakóautó-bérlésnek számos előnye van olyan utazással szemben, amikor szállást és autót foglalunk.

„Az első és legfontosabb, hogy nem vagyunk időhöz kötve. Míg a szállásokat általában előre érdemes lefoglalni konkrét dátumokra, úgy lakóautó-bérlés esetén szabadon eldönthető az utazás közben, hogy adott városban, nemzeti parkban vagy a tengerparton mennyi időt szeretnénk eltölteni. A szabadság érzése és a természet közeli időtöltés feltölti az utazókat. Emellett a lakóautózás nagy előnye, hogy nem a csomagok ki-bepakolásával kezdődik minden nap” -- mondta Schmid-Lengyel Mónika.

A Világszerte Travel az amerikai idegenforgalom támogatásával foglalkozó Discover America Hungary Egyesület tagjaként fontosnak tartja, hogy a pozitívumokról és negatívumokról is korrekt tájékoztatást adjanak az utazóknak.

„Az útvonaltervezés nagyon fontos, mert a távolságok a városok és nemzeti parkok között sokkal nagyobbak, mint európai viszonylatban. Figyelni kell arra, mely utak járhatók lakóautóval és melyek nem. Léteznek időszakosan megnyitott útvonalak, amelyeket az időjárás függvényében bármikor lezárhatnak, amit ha nem vesz figyelembe valaki, 5-6 órás kerülőt is jelenthet. Számos lakóautó park található a legismertebb útvonalak mellett, ahol a helyeket egy applikáción keresztül előre is lefoglalhatnak, módosíthatnak. Az üzemanyagárak kedvezőbbek, mint Európában, de figyelni kell rá, hogy távol lehetnek egymástól az üzemanyagtöltő állomások. A keleti parton a nagyobb városokban szigorúbb feltételek vonatkoznak a lakóautó-bérlésre. New Yorkban például csak néhány órára lehet az utcán megállni, itt mindenképp egy városhoz közeli lakóautó parkolót érdemes felkeresni” – hívta fel a figyelmet Schmid-Lengyel Mónika.

Tavaly a hivatalos adatok alapján 80 ezer magyar állampolgár repült az Egyesült Államokba, ami nyolc százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS