Egy lépés választja el a Microsoftot a költöztetés végétől

2021. 01. 17., 14:00

Öt évvel ezelőtt a Microsoft több fontos szolgáltatását még nem saját Azure felhőjén futtatta. Azóta hatalmas erőkkel dolgozik ennek a helyzetnek a megváltoztatásán.

A Microsoft összes meghatározó szolgáltatása (az Office 365, az Xbox Live, a Bing és társai) pillanatokon belül az Azure alá költözik, így valamennyi valamennyi felhőszolgáltatását egy közös infrastruktúrán kezeli majd – írja a Computerworld.

Az előnyök közé tartozik, hogy így sokkal rövidebb idő alatt lehet új termékeket összerakni, egyszerűbb betartani a megfelelési követelményeket, és könnyebb kihasználni a keresztfelhős megoldások, például a Microsoft Graph API-k előnyeit.

A Microsoft nagyjából tíz éve határozta el, hogy az Office 365-öt az Azure-ra költözteti. A Binghez és az Xbox Live-hoz hasonlóan az Office 365 is a Microsoft saját adatközpontjain futott, de nem az Azure-on hosztolták. Még ma sincs teljes egészében az Azure-on, de már közel jár hozzá.

Ez az évtized az Azure sikertörténete, és komoly visszaigazolás a Microsoftnak: amit annak idején kigondoltak, azt mára szinte teljes egészében megvalósították.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS