Delhiben jobban tenné, ha nem venne levegőt

2019. 04. 10., 13:15

Az üzleti utazók körében legnépszerűbb 100 város közül minden másodikban életveszélyes a levegő szennyezettsége – állapítja meg a BCD Travel Levegőminőség jelentése.

Regionális szinten csak Észak-Amerika és a csendes-óceáni térség délnyugati része tekinthető viszonylag biztonságosnak a levegő tisztaságát tekintve. Európa nagyvárosaiban általában közepes a légszennyezettség, Ázsiában veszélyes a helyzet, a Közel-Keleten pedig nagyon veszélyes – olvasható a turizmus.com-on.

A kutatás szerint a világ tíz leglátogatottabb üzleti úti célja közül három – San Francisco, New York és Philadelphia esetében mondható el, hogy tiszta a levegőjük. Hat városban, köztük Berlinben közepes a levegő szennyezettsége, míg a tízedik helyre sorolt Sanghajban komoly egészségügyi kockázatokat jelent a levegő minősége.

A szakemberek azt javasolják, hogy a vállalatok figyeljenek oda a munkatársaik egészségére üzleti útjaik során is, ezért az utazási veszélyek (terrorizmus, hurrikánok, földrengés) kezelésére vonatkozó programjuknak legyenek részei a levegő minőségére vonatkozó irányelvek is.

A tanulmány szerint a három legszennyezettebb levegőjű város Peking, Rijád és Delhi.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS