Delhiben jobban tenné, ha nem venne levegőt

2019. 04. 10., 13:15

Az üzleti utazók körében legnépszerűbb 100 város közül minden másodikban életveszélyes a levegő szennyezettsége – állapítja meg a BCD Travel Levegőminőség jelentése.

Regionális szinten csak Észak-Amerika és a csendes-óceáni térség délnyugati része tekinthető viszonylag biztonságosnak a levegő tisztaságát tekintve. Európa nagyvárosaiban általában közepes a légszennyezettség, Ázsiában veszélyes a helyzet, a Közel-Keleten pedig nagyon veszélyes – olvasható a turizmus.com-on.

A kutatás szerint a világ tíz leglátogatottabb üzleti úti célja közül három – San Francisco, New York és Philadelphia esetében mondható el, hogy tiszta a levegőjük. Hat városban, köztük Berlinben közepes a levegő szennyezettsége, míg a tízedik helyre sorolt Sanghajban komoly egészségügyi kockázatokat jelent a levegő minősége.

A szakemberek azt javasolják, hogy a vállalatok figyeljenek oda a munkatársaik egészségére üzleti útjaik során is, ezért az utazási veszélyek (terrorizmus, hurrikánok, földrengés) kezelésére vonatkozó programjuknak legyenek részei a levegő minőségére vonatkozó irányelvek is.

A tanulmány szerint a három legszennyezettebb levegőjű város Peking, Rijád és Delhi.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS