Delhiben jobban tenné, ha nem venne levegőt

2019. 04. 10., 13:15

Az üzleti utazók körében legnépszerűbb 100 város közül minden másodikban életveszélyes a levegő szennyezettsége – állapítja meg a BCD Travel Levegőminőség jelentése.

Regionális szinten csak Észak-Amerika és a csendes-óceáni térség délnyugati része tekinthető viszonylag biztonságosnak a levegő tisztaságát tekintve. Európa nagyvárosaiban általában közepes a légszennyezettség, Ázsiában veszélyes a helyzet, a Közel-Keleten pedig nagyon veszélyes – olvasható a turizmus.com-on.

A kutatás szerint a világ tíz leglátogatottabb üzleti úti célja közül három – San Francisco, New York és Philadelphia esetében mondható el, hogy tiszta a levegőjük. Hat városban, köztük Berlinben közepes a levegő szennyezettsége, míg a tízedik helyre sorolt Sanghajban komoly egészségügyi kockázatokat jelent a levegő minősége.

A szakemberek azt javasolják, hogy a vállalatok figyeljenek oda a munkatársaik egészségére üzleti útjaik során is, ezért az utazási veszélyek (terrorizmus, hurrikánok, földrengés) kezelésére vonatkozó programjuknak legyenek részei a levegő minőségére vonatkozó irányelvek is.

A tanulmány szerint a három legszennyezettebb levegőjű város Peking, Rijád és Delhi.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-08 16:41:10
A digitalizáció tartja szinten a hazai vállalatok innovációs tevékenységét. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével kivárnak a vállalatok, inkább saját háttérfolyamataikat igyekeznek hatékonyabbá tenni. Így a K&H innovációs indexe szinten maradt.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS