A Tesla-vezér Twitter-követői segítségét kérte részvényügyben

2021. 11. 09., 20:00

A Tesla vezérigazgatója megkérdezte Twitter-követőit, hogy eladja-e Tesla-részvényeinek 10 százalékát, és ők igennel válaszoltak.

A CNBC beszámolója szerint a jelenleg 318,4 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb emberének 15 milliárd dolláros adófizetési kötelezettséggel kell szembenéznie a jövőre lejáró részvényopciók miatt, és valószínűleg ez a valódi oka annak, hogy egyáltalán fontolóra vette Tesla-részvényei 10 százalékának eladását – írja a Computerworld.

Mint Elon Musk nyilatkozta, nem vesz fel fizetést vagy készpénzes bónuszt a Teslától, így az adóköteles vagyona a részvényjuttatásokból és a vállalat részvényárfolyamának nyereségéből származik. Musk még 2012-ben kapott Tesla részvényopciókat, amelyek lehetővé teszik számára, hogy 22,86 millió Tesla-részvényt vásároljon mindössze 6,24 dolláros darabonkénti fix áron.

Musk részvényopciói 2022 augusztusában járnak le, de ahhoz, hogy felhasználhassa őket, a nyereség után 54,1 százalékos kombinált jövedelemadót kell fizetnie.

Sokan javasolták, hogy a milliárdos adók sorsáról ne egy Twitter-szavazás döntsön. Ron Wyden oregoni szenátor például ezt tweetelte: „az, hogy a világ leggazdagabb embere fizet-e egyáltalán adót, nem egy Twitter-szavazás eredményétől kellene, hogy függjön. Itt az ideje a milliárdosok jövedelemadójának”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS