A Tesla-vezér Twitter-követői segítségét kérte részvényügyben

2021. 11. 09., 20:00

A Tesla vezérigazgatója megkérdezte Twitter-követőit, hogy eladja-e Tesla-részvényeinek 10 százalékát, és ők igennel válaszoltak.

A CNBC beszámolója szerint a jelenleg 318,4 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb emberének 15 milliárd dolláros adófizetési kötelezettséggel kell szembenéznie a jövőre lejáró részvényopciók miatt, és valószínűleg ez a valódi oka annak, hogy egyáltalán fontolóra vette Tesla-részvényei 10 százalékának eladását – írja a Computerworld.

Mint Elon Musk nyilatkozta, nem vesz fel fizetést vagy készpénzes bónuszt a Teslától, így az adóköteles vagyona a részvényjuttatásokból és a vállalat részvényárfolyamának nyereségéből származik. Musk még 2012-ben kapott Tesla részvényopciókat, amelyek lehetővé teszik számára, hogy 22,86 millió Tesla-részvényt vásároljon mindössze 6,24 dolláros darabonkénti fix áron.

Musk részvényopciói 2022 augusztusában járnak le, de ahhoz, hogy felhasználhassa őket, a nyereség után 54,1 százalékos kombinált jövedelemadót kell fizetnie.

Sokan javasolták, hogy a milliárdos adók sorsáról ne egy Twitter-szavazás döntsön. Ron Wyden oregoni szenátor például ezt tweetelte: „az, hogy a világ leggazdagabb embere fizet-e egyáltalán adót, nem egy Twitter-szavazás eredményétől kellene, hogy függjön. Itt az ideje a milliárdosok jövedelemadójának”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS