A Tesla-vezér Twitter-követői segítségét kérte részvényügyben

2021. 11. 09., 20:00

A Tesla vezérigazgatója megkérdezte Twitter-követőit, hogy eladja-e Tesla-részvényeinek 10 százalékát, és ők igennel válaszoltak.

A CNBC beszámolója szerint a jelenleg 318,4 milliárd dolláros vagyonával a világ leggazdagabb emberének 15 milliárd dolláros adófizetési kötelezettséggel kell szembenéznie a jövőre lejáró részvényopciók miatt, és valószínűleg ez a valódi oka annak, hogy egyáltalán fontolóra vette Tesla-részvényei 10 százalékának eladását – írja a Computerworld.

Mint Elon Musk nyilatkozta, nem vesz fel fizetést vagy készpénzes bónuszt a Teslától, így az adóköteles vagyona a részvényjuttatásokból és a vállalat részvényárfolyamának nyereségéből származik. Musk még 2012-ben kapott Tesla részvényopciókat, amelyek lehetővé teszik számára, hogy 22,86 millió Tesla-részvényt vásároljon mindössze 6,24 dolláros darabonkénti fix áron.

Musk részvényopciói 2022 augusztusában járnak le, de ahhoz, hogy felhasználhassa őket, a nyereség után 54,1 százalékos kombinált jövedelemadót kell fizetnie.

Sokan javasolták, hogy a milliárdos adók sorsáról ne egy Twitter-szavazás döntsön. Ron Wyden oregoni szenátor például ezt tweetelte: „az, hogy a világ leggazdagabb embere fizet-e egyáltalán adót, nem egy Twitter-szavazás eredményétől kellene, hogy függjön. Itt az ideje a milliárdosok jövedelemadójának”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS