A Nike 3 milliárd dollárjába került a szétszakadt cipő

2019. 02. 25., 11:00

A Nike piaci értéke három milliárd dollárral csökkent azt követően, hogy az amerikai főiskolai kosárlabda-bajnokság rangadóján az egyik sztár lábán szétszakadt a cipő.

Zion Williamson a legrangosabb főiskolai meccsen szenvedett sérülést amiatt, hogy megcsúszott, majd szétszakadt a lábán a Nike cipője. Legnagyobb sztárjának elvesztése után a csapata simán kikapott, másnap pedig bezuhant a Nike részvényeinek árfolyama – írja a Kreatív Online.

A Duke Egyetem és a North Carolina mérkőzésén játszott a sztárkosaras. Egy mozdulatsor végén Williamson Nike cipő előbb megcsúszott, majd gyakorlatilag szétszakad.

A balesetnek a Nike szempontjából további komoly következményei lehetnek. A meccs másnapján a Nike részvényeinek értéke 1,37 százalékot esett a tőzsdén, ami a cég 130 milliárd dolláros piaci értékét alapul véve hárommilliárd dolláros csökkenést jelent.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS