1 nő és 99 férfi – hihetetlen aránytalanság

2019. 09. 10., 12:30

Az Egyesült Államok 100 leginnovatívabb vezérigazgatója között mindössze egyetlen nőt találni: Barbara Rentler a 75. helyre került. A listát Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (Tesla) és Mark Zuckerberg (Facebook) vezeti.

Nagy felháborodást okozott az amerikai Forbes összeállítása, amelyben az USA száz leginnovatívabb vezetőjét rangsorolták – írja a Kreatív Online.

A 99 férfi mellé csak egyetlen nő, a Ross Stores vezérigazgatója, Barbara Rentler került fel. Ráadásul Rentler egyike annak a csupán kilenc embernek, akik először fotó nélkül szerepeltek a listán.

A listához használt módszertant és a végeredményt három férfi állított össze, ebbe a munkába se vontak be nőket. A lap készítői közül Nathan Furr, az Insead üzleti iskola professzora reagált a kritikákra.

Azt mondta, nekik is szemet szúrt a nők hiánya a listán, amit aggasztó jelenségnek nevezett, ám határozottan kijelentette, hogy csalni viszont semmiképp nem akartak az eredményekkel, csak azért, hogy gender szempontból kiegyenlítettebb legyen az összeállítás.

A kritikákra a Forbes szerkesztője, Randall Lane cikkben reagált, amiben egyrészt kifejezi az együttérzését azokkal, akik szerint felháborító, hogy egyetlen nő szerepel a listán, másrészt arról írt, hogy a nők alapból sincsenek elég hangsúlyosan reprezentálva a felsővezetői pozíciókban, pláne nem a tech-cégeknél.

Szerinte a lista által kialakult vitának az a tanulsága, hogy újra kell gondolni az összeállítás módszertanát.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS