Versenyt generált a magyar tanácsadói piacon az Andersen visszatérése

2021. 01. 26., 10:00

2020 végére jelentősen növelte részesedését az adó- és jogi tanácsadási szolgáltatások piacán az Andersen Magyarország. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda üzleti térnyerését a járványhelyzet okozta gazdasági visszaesés sem akadályozta. Az Andersen a BIG4 tagjai után jelenleg a magyar piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít.

A patinás brand az OrienTax Adótanácsadó Zrt. és a Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda együttműködése révén – 18 év szünet után – 2020 júliusában tért vissza Magyarországra. Megállapodásuk értelmében a két cég az Andersen Global nemzetközi tanácsadói cégcsoport tagjaként tavaly nyár óta közösen folytatja tevékenységét.

Az Andersen Adótanácsadó Zrt. vezérigazgatója, Radnai Károly szerint az elmúlt félév üzleti eredményei egyértelműen igazolják a brand visszatérésével kapcsolatos előzetes várakozásokat.

„Nemzetközi szinten és itthon is régóta komoly igény mutatkozott egy ötödik nagy szereplő iránt a piacon. A visszajelzések alapján az ügyfelek örömmel fogadták egy olyan tanácsadó cég felbukkanását, aki nemzetközi hátterével, szakértelmével és szolgáltatásaival felveheti a versenyt a BIG4 tagjaival. Ez ügyfélkörünk bővülésében, nagyobb volumenű megbízásokban és a fontosabb gazdálkodási mutatóink jelentős javulásában is tetten érhető”értékelt Radnai Károly.

Az Andersen Magyarország olyan időszakban állt növekvő pályára, amikor ez a versenytársak többségének nem sikerült. Ennek egyik fő oka, hogy a cég azokon a területeken és gazdasági szektorokban is erősíteni tudott, ahol eddig a nemzetközi hálózat hiánya miatt kevésbé volt versenyképes. Erre példa, hogy az Andersen támogatásával valósulhatott meg 2020 egyik legnagyobb hazai befektetési ügylete, amelynek során az Indotek Group megvásárolta a Waberer’s International Nyrt. részvényeinek közel harmadát. A cég emellett több magyarországi bázisú multinacionális vállaltnak is kiemelt partere lett.

Az Andersen Magyarország 2020 végén közel 100 munkatárssal, ezen belül mintegy 90 adó- és jogi szakértővel rendelkezett, ezzel pedig egyértelműen felzárkózott a legnagyobbak mellé.

Kelemen László, az Andersen Legal magyarországi irodavezető ügyvédje a további növekedés egyik kulcsát az adó és a jogi szolgáltatások összefonódásában látja. „A két szakma sok tekintetben hasonlít egymásra: mindkettő a bizalomra és a jogszabályok alapos ismeretére épül, emiatt kezdtek el egyre inkább összefonódni az évek során. Ezzel a BIG4 tagjai is tisztában vannak. Az előnyünk hozzájuk képest az, hogy ezeket az integrált szolgáltatásokat mi sokkal rugalmasabban tudjuk nyújtani, mert nem végzünk könyvvizsgálatot, így nem kell tekintettel lennünk az ezzel kapcsolatos szigorú összeférhetetlenségi szabályokra” – vélekedik a szakember.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-14 22:30:00
A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból – jelentette be az energiaügyi miniszter.
2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS