Tippek az új generáció csapatépítéséhez

2023. 10. 03., 14:09

A generációk közötti különbségek kifejezetten izgalmasak és tanulságosak lehetnek. Mit lehet tudni a generációk különbözőségeiről, és milyen kihívásokkal járhat egy új generációs csapatépítés szervezése? Erre válaszolnak az [eureka] Consulting & Games szakértői.

A nagy négyes

Melyek a jelenleg „uralkodó” munkavállalói generációk?

- A Baby boomerek (1946 és 1964 között születettek)
- A X generáció (1965 és 1980 között születettek)
- Az Y generáció, más néven Milleniálok (1981 és 1996 között születettek)
- A Z generáció (1996 után születettek)

Az [eureka] Consulting & Games új generációs csapatépítések során szerzett tapasztalatai szerint a diverzitás fárasztó lehet, de ugyanakkor a sokszínűség motiváló is tud lenni.

„A sikeres munkahely alapja az elkötelezett munkavállalók és a magas bizalmi szintű csapatok létrejötte. Egy hatékony csapatban gyakran találkozunk több generáció képviselőivel, éppen ezért fontos megérteni a különféle generációk alapvető igényeit a munkahelyen” – vallja Bárány Gergő, a cég Games üzletágának vezetője.

Négy generáció, számos különféle igénnyel

A baby boomerek kiemelten fontosnak tartják a stabilitást, és rendkívül lojálisak, ha megkapják a megfelelő megbecsülést. Ők a legkevésbé hajlamosak a munkahelyváltásra az életkoruk és hűségük miatt.

Az X generáció tagjai jól tudják összeegyeztetni a munkát a magánélettel és a családdal. Ha ehhez megkapják a megfelelő támogatást is a munkáltatótól, valóban hűséges és hatékony munkatársakká válnak.

A milleniálok számára a rugalmasság és a szabadság biztosítása kulcsfontosságú. Hajlandóak folyamatosan tanulni, és fontos számukra a teljesítmény elismerése is, cserébe azonban elvárják, hogy a munkáltató igenis vegye figyelembe szabadságvágyukat.

A Z generáció tagjai a legfiatalabbak, és a legmobilisabbak, ők váltanak a legkönnyebben munkahelyet. Folyamatosan igénylik a visszajelzéseket, és nem szeretik sokáig ugyanazt a munkát végezni. Készek tanulni és képezni magukat, és ha a munkahely ebben partner, könnyebb megtartani őket.

Az egyes generációk eltérő értékekkel, elvárásokkal, kommunikációs stílussal és tanulási preferenciákkal rendelkeznek, és mindez befolyásolja, hogyan reagálnak a különböző típusú csapatépítő tevékenységekre.

Miért olyan fontos az új generációs csapatépítés?

Dr. Kalmár Péter, az [eureka] Consulting & Games társalapítója szerint azért, mert más generációkhoz más megközelítésre van szükség. „Az elmúlt években megjelentek a munkaerőpiacon a Z generáció tagjai, hamarosan ők lesznek a meghatározó változások képviselői. A Z generáció egy új, tudatos nemzedék, a munkahelyválasztás során már a juttatásokat követően a virágzó szervezeti kultúra a legfontosabb szempont számukra. Nem félnek kimondani: boldogok szeretnének lenni, és nem mellékesen szórakozást is keresnek a munkájukban.”

Ha csapatépítő program szerveznek, amelyben a Z generáció is érdekelt, itt van néhány fontos szempont:

1. Meg kell hagyni a szabadságukat!

A munka-magánélet egyensúlya a Z generáció számára kiemelten fontos. A Covid-időszak traumatikus hatásokkal járt az otthoni munkavégzés és a szabadidő-munkaidő kérdéskörében, ezért a Z generáció számára az empatikus és jó munkahely alapfeltétele, hogy tiszteletben tartják a munkaidejüket, és nem kényszerítik őket folyamatos készenlétre. A csapatépítő programokat érdemes nem akkorra szervezni, amikor a munkavállalók szabadságon vagy munkaidőn kívül vannak, hogy olyankor valóban szabadok lehessenek.

2. Ne legyen kötelező!

A kötelezővé tett csapatépítő események gyakran visszatetszőek lehetnek. Jobb, ha az ilyen eseményeket szabadon választhatják a résztvevők, mivel ez motiváltabbá teszi őket, és jobban élvezik majd a programot. A jó élmények szájhagyomány útján terjednek, és a következő alkalommal már többen lesznek kíváncsiak a csapatépítésre.

3. Legyen kreatív és élményszerű!

A Z generáció számára fontos az újszerűség és az élmények. Modern technológiát, humoros történeteket és izgalmas kihívásokat keresnek. A kreativitás, a céltudatosság és a közösségteremtés is kulcsfontosságú elemek az új generációs csapatépítés során.

4. Nem kell félni a játékoktól!

A Z generáció számára a játék nem ciki, nagyra értékelnek egy jól megtervezett, szórakoztató programot. Az életük már tele van játékokkal, és a játék segít abban, hogy könnyedén összehozzák a csapatot. Azonban fontos, hogy a programok ne legyenek túl „mozgósak” vagy túl kompetitívek, és hagyjanak helyet a közösségépítésnek.

(A témával kapcsolatban beszélt a BizniszPlusz legújabb podcastjében dr. Kalmár Péter.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS