Online hirdetés kkv-knak, miért is ne?

2019. 11. 25., 12:30

Bármilyen kicsi és kezdő vállalkozásról legyen is szó, a reklámra szükség van. Az utcán és a környéken osztogatott szórólapok már idejét múltak, és többnyire nem is igazán hatásosak. Az online reklám azonban kifejezetten hasznos lehet, még egy kisvállalkozás számára is.

Különféle online hirdetésekkel fel tudjuk kelteni a célcsoportunk érdeklődését, megismertethetjük velük cégünket, márkánkat és okot adhatunk nekik a vásárlásra. Pár kattintással és általunk meghatározott költségkerettel a világ minden pontjára percek, sőt másodpercek alatt eljuthatunk, válasszuk akár a Facebook hirdetési lehetőségeit, vagy vegyük igénybe a Google Ads szolgáltatásait, csak hogy a legnépszerűbbeket említsük.

Miért hirdessük online?

  • Nem kerül sokba

A kisvállalkozások gyakran küzdenek kezdetekben a források hiányával. Ebben a helyzetben a legjobb megoldás az online hirdetés, hiszen bár a kattintási, tranzakciónkénti, vagy megtekintésenkénti költség a célcsoporttól, a hirdetésünktől és egyéb tényezőktől is függ, pár forintból szerezhetünk egy látogatót vagy vásárlót. Ami pedig kifejezetten nagy előny egy kkv számára, hogy általunk meghatározott költségkeret alapján is indíthatunk hirdetéseket, azaz biztosan nem fog többe kerülni, mint amit rászánunk, továbbá már akár napi 1000 forintból is indíthatunk kampányokat, amellyel nagy célközönséget érhetünk el, pontosan akkor és azzal az üzenettel, mely számukra releváns.

  • Gyorsan kifejti hatását

A beállítás sem igényel hosszú gyártási folyamatot, de a legjobb, hogy a célcsoportunk tagjai a hirdetések indításának pillanatától találkozhatnak üzenetünkkel. Legyünk bármennyire újak is a piacon, percek alatt megismerhetnek bennünket. Míg a keresőoptimalizálás révén megcélzott forgalom elérése hónapokba is telhet, az online hirdetések gyorsan kifejtik hatásukat.

  • Könnyű belevágni

Bármennyire is bonyolultnak tűnnek a hirdetési felületek, egy kis utánaolvasással vagy segítséggel házon belül is megoldhatók az első hirdetések. Persze később nem árt szakértői segítséget kérni a kampányok optimalizálásában vagy a kreatívok elkészítésében, de a menedzselés és a mindennapi kezelés egyáltalán nem igényel különösebb képzettséget. Néhány kattintással, egy kis szövegírással, esetleg képszerkesztéssel otthonról, egy számítógép segítségével el is indíthatók az első hirdetések bármilyen külső eszköz vagy szakértő bevonása nélkül.

A későbbiekben az ismertség és az üzlet növekedésével pedig nem szükséges mindent elölről kezdeni és új módszerekhez folyamodni, a hirdetések optimalizálásával és a költségkeret lehetőségekhez mérten történő növelésével még jobb eredményekre tehetünk szert.

Forrás: Rackhost.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.
2023-06-07 16:48:45
A kormány július 1-jétől a természetes személyek kamatjövedelmét 13 százalék szociális hozzájárulási adóval is megterheli. Így a teljes adóteher már 28 százalékra hízik. A témával kapcsolatban számos tévhit kering, amelyeket a Bankmonitor szakértői igyekeznek tisztázni.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS