Mikor jó egy céges email cím?

2021. 07. 22., 16:30

A legfontosabb tudnivalókat a Rackhost szakértői foglalták össze.

Az üzleti életben gyakran az első kontakt a partnerekkel egy emailen keresztül valósul meg. Ahhoz, hogy jó első benyomást tegyünk –bármennyire is meglepő– megfelelő email címet kell használnunk. Hiszen az első, amit megpillant a címzettünk: az email címünk és az email tárgya. Nagy hangsúlyt kell tehát fektetnünk arra, hogy jó email címet válasszunk céges használatra, hiszen fontos szerepe van és általában évekig fogja betölteni funkcióját.

Milyen a jó üzleti email cím?

Nagy valószínűséggel azt már senkinek sem kell mondani az üzleti életben, hogy a beceneveket, hírességek neveit, születési dátumot tartalmazó email címeket mellőzzük még a hétköznapi ügyintézés során is, de céges címként végképp. Ezen felül mire figyeljünk még oda: milyen egy jó email cím?

Egy szóval: domaines. Mindenképp használjuk a cég weboldalának nevét az email címben, ezen belül azonban sokféle variáció lehetséges, számtalan email címet létrehozhatunk. Személyes használatra leggyakoribb verzió a vezeteknev.keresztnev@cegneve.hu, de ennek számos változatát alkalmazhatjuk. Általános email címnek az info@cegneve.hu terjedt el, de akár minden részlegünknek létrehozhatunk egy-egy saját email címet, mint it@cegneve.hu vagy marketing@cegneve.hu, a lehetőségek száma végtelen.

Miért jó az üzleti email cím?

Mindenekelőtt jó benyomást és profi hatást kelt. Teljesen más a cegneve@gmail.com helyett nagy.bela@cegneve.hu email címről kapni egy üzleti megkeresést. Mindenképp bizalmat ébreszt a címzettben a domaines email címek használata, valamint tudatosul bennük, hogy ez a hivatalos céges csatorna, és egyértelművé teszi, hogy melyik cégtől érkezett az üzenet. Mindezek mellett a márkaépítést is segíti, hiszen minden üzenetváltáskor és bárhol, ahol a kapcsolati adatokat megadjuk, a cég neve is szerepel, ezzel növelve a megjegyezhetőségét és hírnevét.

Hogyan hozzunk létre üzleti email címet?

Manapság már szinte kötelező, hogy egy cégnek legyen saját weboldala, amelynek alapfeltétele a saját domain és webtárhely is. Egyes szolgáltatóknál általában a tárhely mellé email tárhely is jár és bizonyos számú domaines email cím ingyen létrehozható, csupán néhány beállítást igényel. Míg máshol külön szolgáltatásként, de biztosan igényelhető: mindenképp éljünk vele.

Ezután pedig a szolgáltató saját webmail rendszerén keresztül vagy pedig ismert levelezőprogramok segítségével tudjuk használatba venni. Akár még a Gmail fiókunkba is integrálható, és kezelhetjük céges levelezésünket immáron egy megbízható, üzleti email címmel.

Ahogyan látható, az üzleti, domain nevet tartalmazó email cím létrehozása egyszerű feladat, meglévő domain és tárhely esetén pedig akár még ingyenes is lehet, pedig nagyban hozzájárul a cégről kialakult kép formálásához és az első benyomás pozitív kimeneteléhez. Ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget, használjunk céges email címet üzleti levelezéseink során!

Rackhost

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS