Mikor jó egy céges email cím?

2021. 07. 22., 16:30

A legfontosabb tudnivalókat a Rackhost szakértői foglalták össze.

Az üzleti életben gyakran az első kontakt a partnerekkel egy emailen keresztül valósul meg. Ahhoz, hogy jó első benyomást tegyünk –bármennyire is meglepő– megfelelő email címet kell használnunk. Hiszen az első, amit megpillant a címzettünk: az email címünk és az email tárgya. Nagy hangsúlyt kell tehát fektetnünk arra, hogy jó email címet válasszunk céges használatra, hiszen fontos szerepe van és általában évekig fogja betölteni funkcióját.

Milyen a jó üzleti email cím?

Nagy valószínűséggel azt már senkinek sem kell mondani az üzleti életben, hogy a beceneveket, hírességek neveit, születési dátumot tartalmazó email címeket mellőzzük még a hétköznapi ügyintézés során is, de céges címként végképp. Ezen felül mire figyeljünk még oda: milyen egy jó email cím?

Egy szóval: domaines. Mindenképp használjuk a cég weboldalának nevét az email címben, ezen belül azonban sokféle variáció lehetséges, számtalan email címet létrehozhatunk. Személyes használatra leggyakoribb verzió a vezeteknev.keresztnev@cegneve.hu, de ennek számos változatát alkalmazhatjuk. Általános email címnek az info@cegneve.hu terjedt el, de akár minden részlegünknek létrehozhatunk egy-egy saját email címet, mint it@cegneve.hu vagy marketing@cegneve.hu, a lehetőségek száma végtelen.

Miért jó az üzleti email cím?

Mindenekelőtt jó benyomást és profi hatást kelt. Teljesen más a cegneve@gmail.com helyett nagy.bela@cegneve.hu email címről kapni egy üzleti megkeresést. Mindenképp bizalmat ébreszt a címzettben a domaines email címek használata, valamint tudatosul bennük, hogy ez a hivatalos céges csatorna, és egyértelművé teszi, hogy melyik cégtől érkezett az üzenet. Mindezek mellett a márkaépítést is segíti, hiszen minden üzenetváltáskor és bárhol, ahol a kapcsolati adatokat megadjuk, a cég neve is szerepel, ezzel növelve a megjegyezhetőségét és hírnevét.

Hogyan hozzunk létre üzleti email címet?

Manapság már szinte kötelező, hogy egy cégnek legyen saját weboldala, amelynek alapfeltétele a saját domain és webtárhely is. Egyes szolgáltatóknál általában a tárhely mellé email tárhely is jár és bizonyos számú domaines email cím ingyen létrehozható, csupán néhány beállítást igényel. Míg máshol külön szolgáltatásként, de biztosan igényelhető: mindenképp éljünk vele.

Ezután pedig a szolgáltató saját webmail rendszerén keresztül vagy pedig ismert levelezőprogramok segítségével tudjuk használatba venni. Akár még a Gmail fiókunkba is integrálható, és kezelhetjük céges levelezésünket immáron egy megbízható, üzleti email címmel.

Ahogyan látható, az üzleti, domain nevet tartalmazó email cím létrehozása egyszerű feladat, meglévő domain és tárhely esetén pedig akár még ingyenes is lehet, pedig nagyban hozzájárul a cégről kialakult kép formálásához és az első benyomás pozitív kimeneteléhez. Ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget, használjunk céges email címet üzleti levelezéseink során!

Rackhost

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS