Kevesen vásárolnak „celeb-nyomásra”

2019. 03. 22., 16:33

A rengeteg lehetőséggel bombázott közönség folyamatosan vásárlási döntése egyszerűsítésére törekszik, melynek érdekében a digitális technológia használatán kívül a mérvadó közösségek és más szakemberek véleményét veszi figyelembe. Ugyanakkor a fogyasztók kevesebb mint 20 százaléka állítja, hogy hírességek vagy véleményvezérek miatt vásárol meg egy adott terméket.

PwC kutatása több mint 21 000 online fogyasztójának viselkedését, szokásait és elvárásait térképezte fel, amely nemcsak a szórakozás és a média terén, hanem számos más területen is gyorsan alakuló fogyasztói magatartást mutat.

A digitális technológiával ma már nem csak vásárlást lehet lebonyolítani, forradalmi változáson megy keresztül például a szórakoztató és a médiatartalmak elérésének módja. Globális szinten a fogyasztók 38 százaléka legalább napi rendszerességgel használja a streaminget szórakozásra, a Z generációs fogyasztók körében pedig több mint 50 százalék választja az internetes szórakozási formát.

A legfrissebb hírekről a fogyasztók negyede első körben a közösségi médián keresztül tájékozódik. Az itt megjelenő, a fogyasztók márkához való kapcsolódását lehetővé tévő reklámok a reklámhatékonyság tekintetében jelenleg a harmadik helyen állnak, az ezredfordulós generáció körében pedig ez a legnépszerűbb, a hagyományos televíziós reklámokat messze leköröző reklámozási forma.

Könnyebben elérhető, jobb élmények, költekező fogyasztók

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a rengeteg lehetőséggel bombázott közönség folyamatosan vásárlási döntése egyszerűsítésére törekszik, melynek érdekében a digitális technológia használatán kívül a mérvadó közösségek és más szakemberek véleményét veszi figyelembe.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mi javíthatja az üzletekben történő vásárlás élményét, a felmérésben résztvevők első három helyen azt nevezték meg, hogy könnyen tudjanak eligazodni az üzletben, legyenek tájékozottak az eladók és egyszerű fizetési formák közül lehessen választani. A fogyasztók 61 százalékának vásárlási döntéseire az ösztönzés vagy a pozitív vásárlói visszajelzések útján hatással van a közösségi média. Ezzel ellentétben a fogyasztók kevesebb mint 20 százaléka állítja, hogy hírességek vagy véleményvezérek miatt vásárol meg egy adott terméket. A felmérésben résztvevők fele családja és barátai véleményére alapozva választ például utazásszervezőt.

​„Számomra kérdés, hogy egyáltalán akarjuk-e hogy a vásárlás élmény legyen. Az idő egyre nagy​o​​bb​ kincs az emberek életében​,​ és ​sokan ​nem a vásárlásban keressük az élményt. ​Úgy tűnik, hogy a fogyasztók egyre ​inkább azt értékelik​,​ ha zökkenőmentesen és könnyen tudnak vásárolni, amit a cégek fizikai és digitális elemek együttes alkalmazásával tudnak biztosítani. Ezáltal a vásárlókkal kapcsolatban szerzett tapasztalatok jobban megtérülnek és a vállalkozások tartósabb eredményeket érhetnek el” – mondta Mekler Anita, a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadás üzletágának cégtársa.

A fogyasztók kétharmada a hagyományostól eltérő egészségügyi szolgáltatásokat már inkább online módon veszi igénybe, például 75 százalékuk rendelkezik egészségtámogató alkalmazásokkal, melyek közül az edzésprogram, illetve egészségiállapot-ellenőrző appok a legnépszerűbbek. A felmérésben résztvevők több mint fele (51 százaléka) okostelefonnal fizeti a számláit és ugyanekkora az online pénzátutalást használók aránya. A PwC által végzett felmérés tíz éve alatt először látszik az, hogy a felmérésben részt vevő fogyasztók az egyéb mobileszközök helyett inkább okostelefonjaikat használják online vásárlásaikhoz, és a fogyasztók 24 százaléka heti rendszerességgel intézi okostelefonnal online vásárlásait.

A feltörekvő országokban nő a bolti mobilfizetés aránya. A legnagyobb növekedés Vietnamban figyelhető meg, ahol ez az arány egy év alatt 61 százalékra változott, melyet 45 százalékkal a Közel-Kelet követ, globális szinten az elmúlt évben összességében 24 százalék volt a növekedés. Az ázsiai országokban általában nagyobb a valószínűsége annak, hogy ez a fogyasztói magatartás a nyugati országoknál gyorsabban terjed.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS