Ha bértárgyalásra készül, felejtse el a hétfő reggelt!

2019. 05. 16., 14:45

Aki fizetésemelést akar, legyen kompromisszumkész – tanácsolja Michael Wheeler, a Harvard Business School tárgyalástechnikát tanító professzora.

Michel Wheeler professzor szerint ne csak a pénzre fókuszáljunk, ha több fizetést szeretnénk – írja a növekedés.huWheeler azt tanácsolja a munkavállalónak, hogy mindig legyen határozott elképzelése arról, mi az, amiben kompromisszumképes és mi az, amiben nem.

Wheeler azt mondja, a bértárgyalás előtt fel kell készülni az elutasításra is. Ezért sorra kell venni, mi lehet az, amiért a főnök esetleg visszautasítaná a kérést.

Alaposan meg kell fontolni, mikorra időzítjük a pénzes beszélgetést, sok minden múlhat azon, hogy milyen hangulatban van a főnök. A hétfő reggeli időpont valószínűleg az egyik legrosszabb alkalom a tárgyalásra.

Célszerű utánanézni, hogy milyen tartományban mozoghat a fizetés a hasonló munkakörben és pozícióban dolgozókhoz képest. Ahogy a magabiztosság és a praktikus hozzáállás közötti egyensúly szintén elengedhetetlen egy sikeres tárgyaláshoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS