Ha bértárgyalásra készül, felejtse el a hétfő reggelt!

2019. 05. 16., 14:45

Aki fizetésemelést akar, legyen kompromisszumkész – tanácsolja Michael Wheeler, a Harvard Business School tárgyalástechnikát tanító professzora.

Michel Wheeler professzor szerint ne csak a pénzre fókuszáljunk, ha több fizetést szeretnénk – írja a növekedés.huWheeler azt tanácsolja a munkavállalónak, hogy mindig legyen határozott elképzelése arról, mi az, amiben kompromisszumképes és mi az, amiben nem.

Wheeler azt mondja, a bértárgyalás előtt fel kell készülni az elutasításra is. Ezért sorra kell venni, mi lehet az, amiért a főnök esetleg visszautasítaná a kérést.

Alaposan meg kell fontolni, mikorra időzítjük a pénzes beszélgetést, sok minden múlhat azon, hogy milyen hangulatban van a főnök. A hétfő reggeli időpont valószínűleg az egyik legrosszabb alkalom a tárgyalásra.

Célszerű utánanézni, hogy milyen tartományban mozoghat a fizetés a hasonló munkakörben és pozícióban dolgozókhoz képest. Ahogy a magabiztosság és a praktikus hozzáállás közötti egyensúly szintén elengedhetetlen egy sikeres tárgyaláshoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS