Ha bértárgyalásra készül, felejtse el a hétfő reggelt!

2019. 05. 16., 14:45

Aki fizetésemelést akar, legyen kompromisszumkész – tanácsolja Michael Wheeler, a Harvard Business School tárgyalástechnikát tanító professzora.

Michel Wheeler professzor szerint ne csak a pénzre fókuszáljunk, ha több fizetést szeretnénk – írja a növekedés.huWheeler azt tanácsolja a munkavállalónak, hogy mindig legyen határozott elképzelése arról, mi az, amiben kompromisszumképes és mi az, amiben nem.

Wheeler azt mondja, a bértárgyalás előtt fel kell készülni az elutasításra is. Ezért sorra kell venni, mi lehet az, amiért a főnök esetleg visszautasítaná a kérést.

Alaposan meg kell fontolni, mikorra időzítjük a pénzes beszélgetést, sok minden múlhat azon, hogy milyen hangulatban van a főnök. A hétfő reggeli időpont valószínűleg az egyik legrosszabb alkalom a tárgyalásra.

Célszerű utánanézni, hogy milyen tartományban mozoghat a fizetés a hasonló munkakörben és pozícióban dolgozókhoz képest. Ahogy a magabiztosság és a praktikus hozzáállás közötti egyensúly szintén elengedhetetlen egy sikeres tárgyaláshoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS