Tölteni sem kell az akkumulátormentes önvezető ipari robotot

Tölteni sem kell az akkumulátormentes önvezető ipari robotot
2023. 02. 25., 12:25

Innovatív áramellátással üzemel a töltést sem igénylő CaPow autonóm robotrendszer, amely most egy többmillió dolláros tőkebevonással végre elindulhat világhódító útjára.

A CaPow önvezető robotjai számára kifejlesztett akkumulátormentes, vezeték nélküli energiaellátó ökoszisztéma most már biztosan kereskedelmi forgalomba kerül. A forradalmi megoldás folyamatos energiaellátást biztosít az automatizált gépek számára, miközben teljesen kiküszöböli más wireless robotok eddig megkerülhetetlennek hitt töltési idejét. Leállni mostantól ezért sem kell, hiszen amíg napjaink legtöbb hasonló technológiája nehéz akkumulátorokra alapoz, addig a CaPow eszközeiben egyáltalán nincs tölthető alkatrész.

A sikeres, 7,5 millió dollárral (2,7 milliárd forinttal) zárult befeketetési kört az IL Ventures kockázatitőke-alap vezette, ám meglátta a fantáziát a mobil robotokban a Mobilion VC, a Payton Planar Magnetics, a Doral Energy-Tech Ventures, a Mobilitech Capital és Ray Nissan angyalbefektető is.

Számos automatizált megoldás energiaellátása jelenleg akkumulátorokra támaszkodik. Ez a függőség – a vitathatatlan előnyök mellett – több hátránnyal is jár, például töltési idő miatti leállásokkal és elszabaduló költségekkel, hiszen további robotokra van szükség a töltés alatt álló robotok helyettesítésére. A hagyományos akkumulátorok a negatív környezeti hatások és a biztonsági kockázatok miatt (nagyon gyúlékonyak és sokáig égnek) egyre több fejfájást okoznak az üzemeltetőknek, mivel külön beszerzési stratégiát, illetve speciális szállítást, kezelést, tárolást és újrahasznosítást igényelnek.


Fotó: CaPow

A CaPow ezt a problémát oldotta meg, de úgy, mintha elvágták volna: megbízható, költséghatékony és szennyezésmentes energiallátást kínál, ami talán mondani sem kell, mekkora vívmány a folyton zakatoló ipari alkalmazások számára.

A CaPow energiaellátási ökoszisztémája a mobil robotok számára egyenletes energiaáramlást biztosítva teszi lehetővé, hogy az automatizált robotmegoldások folyamatosan, energiakimerülési leállások nélkül működjenek, miközben véget vetnek az elavult akkumulátorokra támaszkodás koncepciójának. A CaPow „akkumulátormentes”, paradigmaváltó megoldása kedvező fogadtatásra találhat a logisztikai értékláncban, mivel igazoltan csökkenti a szükséges robotflotta méretét, növeli az áteresztőképességet és javítja az automatizálás megtérülését.

A CaPow szabadalmaztatott technológiája széleskörű és dinamikus képességekkel ruházza fel az optimális energiaátvitelt. Egyszerre több felhasználót is kiszolgál, még akkor is, ha akadályozó tényező, például fém vagy más törmelék kerül az energiaátviteli mezőbe. Ezenkívül támogatja az adó és a vevő végpontok közötti nagy távolságokat, miközben széles térbeli lefedettséget biztosít, végponttól végpontig optimális hatékonysággal.

„Befektetőink és stratégiai partnereink támogatásával a CaPow nagy kihívás elé állítja a robotgyártókat, az automatizálási megoldások szolgáltatóit és a létesítményüzemeltetőket, ha meg akarják változtatni a működési hatékonyságukat – mondta Prof. Mor Peretz, a CaPow társalapító-vezérigazgatója. – Alig várjuk, hogy felgyorsítsuk termékfejlesztésünket, hogy kielégíthessük az innovatív és bevált technológiánk iránti erős piaci keresletet. A vállalat a befektetési körből származó bevételt arra fogja felhasználni, hogy felgyorsítsa az üzleti növekedést a világ különböző piacain.”

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS