Tölteni sem kell az akkumulátormentes önvezető ipari robotot

Tölteni sem kell az akkumulátormentes önvezető ipari robotot
2023. 02. 25., 12:25

Innovatív áramellátással üzemel a töltést sem igénylő CaPow autonóm robotrendszer, amely most egy többmillió dolláros tőkebevonással végre elindulhat világhódító útjára.

A CaPow önvezető robotjai számára kifejlesztett akkumulátormentes, vezeték nélküli energiaellátó ökoszisztéma most már biztosan kereskedelmi forgalomba kerül. A forradalmi megoldás folyamatos energiaellátást biztosít az automatizált gépek számára, miközben teljesen kiküszöböli más wireless robotok eddig megkerülhetetlennek hitt töltési idejét. Leállni mostantól ezért sem kell, hiszen amíg napjaink legtöbb hasonló technológiája nehéz akkumulátorokra alapoz, addig a CaPow eszközeiben egyáltalán nincs tölthető alkatrész.

A sikeres, 7,5 millió dollárral (2,7 milliárd forinttal) zárult befeketetési kört az IL Ventures kockázatitőke-alap vezette, ám meglátta a fantáziát a mobil robotokban a Mobilion VC, a Payton Planar Magnetics, a Doral Energy-Tech Ventures, a Mobilitech Capital és Ray Nissan angyalbefektető is.

Számos automatizált megoldás energiaellátása jelenleg akkumulátorokra támaszkodik. Ez a függőség – a vitathatatlan előnyök mellett – több hátránnyal is jár, például töltési idő miatti leállásokkal és elszabaduló költségekkel, hiszen további robotokra van szükség a töltés alatt álló robotok helyettesítésére. A hagyományos akkumulátorok a negatív környezeti hatások és a biztonsági kockázatok miatt (nagyon gyúlékonyak és sokáig égnek) egyre több fejfájást okoznak az üzemeltetőknek, mivel külön beszerzési stratégiát, illetve speciális szállítást, kezelést, tárolást és újrahasznosítást igényelnek.


Fotó: CaPow

A CaPow ezt a problémát oldotta meg, de úgy, mintha elvágták volna: megbízható, költséghatékony és szennyezésmentes energiallátást kínál, ami talán mondani sem kell, mekkora vívmány a folyton zakatoló ipari alkalmazások számára.

A CaPow energiaellátási ökoszisztémája a mobil robotok számára egyenletes energiaáramlást biztosítva teszi lehetővé, hogy az automatizált robotmegoldások folyamatosan, energiakimerülési leállások nélkül működjenek, miközben véget vetnek az elavult akkumulátorokra támaszkodás koncepciójának. A CaPow „akkumulátormentes”, paradigmaváltó megoldása kedvező fogadtatásra találhat a logisztikai értékláncban, mivel igazoltan csökkenti a szükséges robotflotta méretét, növeli az áteresztőképességet és javítja az automatizálás megtérülését.

A CaPow szabadalmaztatott technológiája széleskörű és dinamikus képességekkel ruházza fel az optimális energiaátvitelt. Egyszerre több felhasználót is kiszolgál, még akkor is, ha akadályozó tényező, például fém vagy más törmelék kerül az energiaátviteli mezőbe. Ezenkívül támogatja az adó és a vevő végpontok közötti nagy távolságokat, miközben széles térbeli lefedettséget biztosít, végponttól végpontig optimális hatékonysággal.

„Befektetőink és stratégiai partnereink támogatásával a CaPow nagy kihívás elé állítja a robotgyártókat, az automatizálási megoldások szolgáltatóit és a létesítményüzemeltetőket, ha meg akarják változtatni a működési hatékonyságukat – mondta Prof. Mor Peretz, a CaPow társalapító-vezérigazgatója. – Alig várjuk, hogy felgyorsítsuk termékfejlesztésünket, hogy kielégíthessük az innovatív és bevált technológiánk iránti erős piaci keresletet. A vállalat a befektetési körből származó bevételt arra fogja felhasználni, hogy felgyorsítsa az üzleti növekedést a világ különböző piacain.”

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS