Tölteni sem kell az akkumulátormentes önvezető ipari robotot

Tölteni sem kell az akkumulátormentes önvezető ipari robotot
2023. 02. 25., 12:25

Innovatív áramellátással üzemel a töltést sem igénylő CaPow autonóm robotrendszer, amely most egy többmillió dolláros tőkebevonással végre elindulhat világhódító útjára.

A CaPow önvezető robotjai számára kifejlesztett akkumulátormentes, vezeték nélküli energiaellátó ökoszisztéma most már biztosan kereskedelmi forgalomba kerül. A forradalmi megoldás folyamatos energiaellátást biztosít az automatizált gépek számára, miközben teljesen kiküszöböli más wireless robotok eddig megkerülhetetlennek hitt töltési idejét. Leállni mostantól ezért sem kell, hiszen amíg napjaink legtöbb hasonló technológiája nehéz akkumulátorokra alapoz, addig a CaPow eszközeiben egyáltalán nincs tölthető alkatrész.

A sikeres, 7,5 millió dollárral (2,7 milliárd forinttal) zárult befeketetési kört az IL Ventures kockázatitőke-alap vezette, ám meglátta a fantáziát a mobil robotokban a Mobilion VC, a Payton Planar Magnetics, a Doral Energy-Tech Ventures, a Mobilitech Capital és Ray Nissan angyalbefektető is.

Számos automatizált megoldás energiaellátása jelenleg akkumulátorokra támaszkodik. Ez a függőség – a vitathatatlan előnyök mellett – több hátránnyal is jár, például töltési idő miatti leállásokkal és elszabaduló költségekkel, hiszen további robotokra van szükség a töltés alatt álló robotok helyettesítésére. A hagyományos akkumulátorok a negatív környezeti hatások és a biztonsági kockázatok miatt (nagyon gyúlékonyak és sokáig égnek) egyre több fejfájást okoznak az üzemeltetőknek, mivel külön beszerzési stratégiát, illetve speciális szállítást, kezelést, tárolást és újrahasznosítást igényelnek.


Fotó: CaPow

A CaPow ezt a problémát oldotta meg, de úgy, mintha elvágták volna: megbízható, költséghatékony és szennyezésmentes energiallátást kínál, ami talán mondani sem kell, mekkora vívmány a folyton zakatoló ipari alkalmazások számára.

A CaPow energiaellátási ökoszisztémája a mobil robotok számára egyenletes energiaáramlást biztosítva teszi lehetővé, hogy az automatizált robotmegoldások folyamatosan, energiakimerülési leállások nélkül működjenek, miközben véget vetnek az elavult akkumulátorokra támaszkodás koncepciójának. A CaPow „akkumulátormentes”, paradigmaváltó megoldása kedvező fogadtatásra találhat a logisztikai értékláncban, mivel igazoltan csökkenti a szükséges robotflotta méretét, növeli az áteresztőképességet és javítja az automatizálás megtérülését.

A CaPow szabadalmaztatott technológiája széleskörű és dinamikus képességekkel ruházza fel az optimális energiaátvitelt. Egyszerre több felhasználót is kiszolgál, még akkor is, ha akadályozó tényező, például fém vagy más törmelék kerül az energiaátviteli mezőbe. Ezenkívül támogatja az adó és a vevő végpontok közötti nagy távolságokat, miközben széles térbeli lefedettséget biztosít, végponttól végpontig optimális hatékonysággal.

„Befektetőink és stratégiai partnereink támogatásával a CaPow nagy kihívás elé állítja a robotgyártókat, az automatizálási megoldások szolgáltatóit és a létesítményüzemeltetőket, ha meg akarják változtatni a működési hatékonyságukat – mondta Prof. Mor Peretz, a CaPow társalapító-vezérigazgatója. – Alig várjuk, hogy felgyorsítsuk termékfejlesztésünket, hogy kielégíthessük az innovatív és bevált technológiánk iránti erős piaci keresletet. A vállalat a befektetési körből származó bevételt arra fogja felhasználni, hogy felgyorsítsa az üzleti növekedést a világ különböző piacain.”

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 12:10:11
A belügyminiszter május 24-i kezdettel az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS