Együtt gyártja tovább az ipari robotokat a Sarcos és a Jabil

Együtt gyártja tovább az ipari robotokat a Sarcos és a Jabil
2023. 03. 28., 09:48

A Sarcos Technology and Robotics Corporation (Sarcos), az emberi lehetőségeket újra definiáló fejlett robotikai rendszerek fejlesztésén és gyártásán dolgozik tovább a gépgyártó óriás Jabillal.

A gyártómegoldásokat kínáló cég lehetővé teszi a Sarcosnak, hogy növelje robotikai rendszereinek és alrendszereinek gyártási kapacitását. Legismertebb modelljei jelenleg az építőiparban, hajógyártásban és -karbantartásban úttörő, VR-távirányítású Guardian XT, a gyors, precíz és ügyes Guardian XM intelligens robotkar, illetve a vízalatti műveletekben búvárokat is kiváltani képes Guardian Sea Class tengeralattjáró, de nemrég felkerült a kínálatba az első ipari exoszkeleton, a Guardian XO is.

A megállapodás értelmében a Sarcos a Jabil széles körű gyártási szolgáltatásait fogja igénybe venni a legkorszerűbb robotikai rendszerek és alrendszerek gyártásához. A vállalat emellett képes lesz kihasználni a Jabil globális jelenlétét, stratégiai beszállítói hálózatát és korszerű gyártási létesítményeit – mindezt a sorozatgyártás felgyorsítása, valamint a fejlett ellátási lánc, és alkatrész-beszerzési megoldások kihasználása érdekében.

„Arra számítunk, hogy a Jabillal való kapcsolatunk óriási mértékben fogja előmozdítani a Sarcos gyártási képességeit, segítve a teljes gyártási kapacitásunk növelését, és lehetővé téve számunkra, hogy sokkal gyorsabban növekedjünk, mint ahogyan azt a támogatásuk nélkül tehetnénk – írta közleményben Kiva Allgood, a Sarcos elnök-vezérigazgatója. Izgatottan várjuk, hogy egy olyan bizonyítottan vezető gyártószolgáltatóval dolgozhassunk együtt, aki hosszú évek óta sikeres, valamint beszállítók és partnerek jól kiépített globális hálózatával rendelkezik.”

A Sarcos arra számít, hogy kereskedelmi robotikai technológiáinak gyártását 2023 folyamán növelni tudja, egyrészt a saját, Salt Lake Cityben és Pittsburghben található létesítményeiben, másrészt a Jabil San Jose-i telephelyén.

A Sarcos közlése szerint a Jabil ebben az évben elsősorban a kereskedelmi termékeihez tartozó alrendszereket fogja gyártani, különösen a Guardian XT-hez, a Guardian XM-hez és a Guardian Sea Classhoz. A rendszerek végső összeszerelése várhatóan a Sarcos létesítményeiben fog történni.

„A Jabil örömmel nyújt értéknövelt gyártási szolgáltatásokat, amelyekkel meggyőződésünk, hogy rendkívül költséghatékony módon bővítjük a Sarcos teljes gyártási kapacitását – nyilatkozta Craig Trotter, a Jabil üzletágvezető alelnöke.  Az anyagtudomány, a mechanikai összeszerelés és az ember-gép interfészek, valamint a végső összeszerelés és tesztelés terén szerzett mélyreható szakértelmünk kulcsfontosságúnak bizonyul majd a Sarcos iparágvezető robotikai rendszereinek és alrendszereinek világszínvonalú gyártásának felgyorsításában.”

Gábor János

Fotók: Sarcos

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-17 09:40:00
2024 első negyedévében 2500 darab új internetes elfogadóhely jött létre, az összes átutalásnak pedig a 78,1 százalékát indították internet- vagy mobilbankon keresztül; a kártyás vásárlások száma 11,5, százalékkal nőtt éves összevetésben, a fizetési kártyákkal elkövetett visszaélések száma 28,5 százalékkal meghaladta az előző negyedévit – tájékoztatott az MNB.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS