Együtt gyártja tovább az ipari robotokat a Sarcos és a Jabil

Együtt gyártja tovább az ipari robotokat a Sarcos és a Jabil
2023. 03. 28., 09:48

A Sarcos Technology and Robotics Corporation (Sarcos), az emberi lehetőségeket újra definiáló fejlett robotikai rendszerek fejlesztésén és gyártásán dolgozik tovább a gépgyártó óriás Jabillal.

A gyártómegoldásokat kínáló cég lehetővé teszi a Sarcosnak, hogy növelje robotikai rendszereinek és alrendszereinek gyártási kapacitását. Legismertebb modelljei jelenleg az építőiparban, hajógyártásban és -karbantartásban úttörő, VR-távirányítású Guardian XT, a gyors, precíz és ügyes Guardian XM intelligens robotkar, illetve a vízalatti műveletekben búvárokat is kiváltani képes Guardian Sea Class tengeralattjáró, de nemrég felkerült a kínálatba az első ipari exoszkeleton, a Guardian XO is.

A megállapodás értelmében a Sarcos a Jabil széles körű gyártási szolgáltatásait fogja igénybe venni a legkorszerűbb robotikai rendszerek és alrendszerek gyártásához. A vállalat emellett képes lesz kihasználni a Jabil globális jelenlétét, stratégiai beszállítói hálózatát és korszerű gyártási létesítményeit – mindezt a sorozatgyártás felgyorsítása, valamint a fejlett ellátási lánc, és alkatrész-beszerzési megoldások kihasználása érdekében.

„Arra számítunk, hogy a Jabillal való kapcsolatunk óriási mértékben fogja előmozdítani a Sarcos gyártási képességeit, segítve a teljes gyártási kapacitásunk növelését, és lehetővé téve számunkra, hogy sokkal gyorsabban növekedjünk, mint ahogyan azt a támogatásuk nélkül tehetnénk – írta közleményben Kiva Allgood, a Sarcos elnök-vezérigazgatója. Izgatottan várjuk, hogy egy olyan bizonyítottan vezető gyártószolgáltatóval dolgozhassunk együtt, aki hosszú évek óta sikeres, valamint beszállítók és partnerek jól kiépített globális hálózatával rendelkezik.”

A Sarcos arra számít, hogy kereskedelmi robotikai technológiáinak gyártását 2023 folyamán növelni tudja, egyrészt a saját, Salt Lake Cityben és Pittsburghben található létesítményeiben, másrészt a Jabil San Jose-i telephelyén.

A Sarcos közlése szerint a Jabil ebben az évben elsősorban a kereskedelmi termékeihez tartozó alrendszereket fogja gyártani, különösen a Guardian XT-hez, a Guardian XM-hez és a Guardian Sea Classhoz. A rendszerek végső összeszerelése várhatóan a Sarcos létesítményeiben fog történni.

„A Jabil örömmel nyújt értéknövelt gyártási szolgáltatásokat, amelyekkel meggyőződésünk, hogy rendkívül költséghatékony módon bővítjük a Sarcos teljes gyártási kapacitását – nyilatkozta Craig Trotter, a Jabil üzletágvezető alelnöke.  Az anyagtudomány, a mechanikai összeszerelés és az ember-gép interfészek, valamint a végső összeszerelés és tesztelés terén szerzett mélyreható szakértelmünk kulcsfontosságúnak bizonyul majd a Sarcos iparágvezető robotikai rendszereinek és alrendszereinek világszínvonalú gyártásának felgyorsításában.”

Gábor János

Fotók: Sarcos

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS