Együtt gyártja tovább az ipari robotokat a Sarcos és a Jabil

Együtt gyártja tovább az ipari robotokat a Sarcos és a Jabil
2023. 03. 28., 09:48

A Sarcos Technology and Robotics Corporation (Sarcos), az emberi lehetőségeket újra definiáló fejlett robotikai rendszerek fejlesztésén és gyártásán dolgozik tovább a gépgyártó óriás Jabillal.

A gyártómegoldásokat kínáló cég lehetővé teszi a Sarcosnak, hogy növelje robotikai rendszereinek és alrendszereinek gyártási kapacitását. Legismertebb modelljei jelenleg az építőiparban, hajógyártásban és -karbantartásban úttörő, VR-távirányítású Guardian XT, a gyors, precíz és ügyes Guardian XM intelligens robotkar, illetve a vízalatti műveletekben búvárokat is kiváltani képes Guardian Sea Class tengeralattjáró, de nemrég felkerült a kínálatba az első ipari exoszkeleton, a Guardian XO is.

A megállapodás értelmében a Sarcos a Jabil széles körű gyártási szolgáltatásait fogja igénybe venni a legkorszerűbb robotikai rendszerek és alrendszerek gyártásához. A vállalat emellett képes lesz kihasználni a Jabil globális jelenlétét, stratégiai beszállítói hálózatát és korszerű gyártási létesítményeit – mindezt a sorozatgyártás felgyorsítása, valamint a fejlett ellátási lánc, és alkatrész-beszerzési megoldások kihasználása érdekében.

„Arra számítunk, hogy a Jabillal való kapcsolatunk óriási mértékben fogja előmozdítani a Sarcos gyártási képességeit, segítve a teljes gyártási kapacitásunk növelését, és lehetővé téve számunkra, hogy sokkal gyorsabban növekedjünk, mint ahogyan azt a támogatásuk nélkül tehetnénk – írta közleményben Kiva Allgood, a Sarcos elnök-vezérigazgatója. Izgatottan várjuk, hogy egy olyan bizonyítottan vezető gyártószolgáltatóval dolgozhassunk együtt, aki hosszú évek óta sikeres, valamint beszállítók és partnerek jól kiépített globális hálózatával rendelkezik.”

A Sarcos arra számít, hogy kereskedelmi robotikai technológiáinak gyártását 2023 folyamán növelni tudja, egyrészt a saját, Salt Lake Cityben és Pittsburghben található létesítményeiben, másrészt a Jabil San Jose-i telephelyén.

A Sarcos közlése szerint a Jabil ebben az évben elsősorban a kereskedelmi termékeihez tartozó alrendszereket fogja gyártani, különösen a Guardian XT-hez, a Guardian XM-hez és a Guardian Sea Classhoz. A rendszerek végső összeszerelése várhatóan a Sarcos létesítményeiben fog történni.

„A Jabil örömmel nyújt értéknövelt gyártási szolgáltatásokat, amelyekkel meggyőződésünk, hogy rendkívül költséghatékony módon bővítjük a Sarcos teljes gyártási kapacitását – nyilatkozta Craig Trotter, a Jabil üzletágvezető alelnöke.  Az anyagtudomány, a mechanikai összeszerelés és az ember-gép interfészek, valamint a végső összeszerelés és tesztelés terén szerzett mélyreható szakértelmünk kulcsfontosságúnak bizonyul majd a Sarcos iparágvezető robotikai rendszereinek és alrendszereinek világszínvonalú gyártásának felgyorsításában.”

Gábor János

Fotók: Sarcos

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS