Viccnek tartják a román turisztikai javaslatot

2019. 06. 03., 11:45

A szezonon kívülre és Románia bizonyos régióira korlátozná a Románia Fejlődéséért Koalíció az üdülési csekkek használatát.

Az üdülési csekkek rendszerének módosítását javasolja a Románia Fejlődéséért Koalíció, amelynek tagjai úgy vélik: káros Románia idegenforgalmára nézve, hogy a legtöbben július–augusztusban és a Fekete-tenger romániai partvidékén kívánják elkölteni az utalványokat – írja a Krónika.

„A tengerpart és a Duna-delta turizmusának így nincs esélye a fenntartható fejlődésre, ez csak akkor lenne biztosított, ha az idény kilenc hónapig tartana, ezt pedig sok külföldi turistával lehet megvalósítani, a hazaiakkal kombinálva” – érvelt az elképzelés mellett Dragoş Anastasiu, a Romániai Utazási Irodák Egyesületének alelnöke.

Hasonlóképpen a rendszer javítását sürgeti Florin Jianu, a Kis- és Közepes Vállalkozások Országos Tanácsának elnöke, aki hangsúlyozta: a rendszer módosításra szorul, mivel az utalványok torzítják a piaci viszonyokat, így pedig mindenki veszít.

Rossz megközelítésnek tartja László Endre, a székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnöke a Románia Fejlődéséért Koalíció felvetését. Szerinte a korlátozás diszkriminálná a kedvezményezetteket, a turistákat és a vállalkozókat egyaránt.

„Ez a javaslat egy vicc, hiszen a hazai turisztikai vállalkozók egy része kiszorulna így a programból. Nem lehet a hazai turistákat hibáztatni, hogy a külföldiek kiszorulnak, hiszen külföldről minimális vendég érkezik szervezetten az országba” – mondta László Endre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS