Viccnek tartják a román turisztikai javaslatot

2019. 06. 03., 11:45

A szezonon kívülre és Románia bizonyos régióira korlátozná a Románia Fejlődéséért Koalíció az üdülési csekkek használatát.

Az üdülési csekkek rendszerének módosítását javasolja a Románia Fejlődéséért Koalíció, amelynek tagjai úgy vélik: káros Románia idegenforgalmára nézve, hogy a legtöbben július–augusztusban és a Fekete-tenger romániai partvidékén kívánják elkölteni az utalványokat – írja a Krónika.

„A tengerpart és a Duna-delta turizmusának így nincs esélye a fenntartható fejlődésre, ez csak akkor lenne biztosított, ha az idény kilenc hónapig tartana, ezt pedig sok külföldi turistával lehet megvalósítani, a hazaiakkal kombinálva” – érvelt az elképzelés mellett Dragoş Anastasiu, a Romániai Utazási Irodák Egyesületének alelnöke.

Hasonlóképpen a rendszer javítását sürgeti Florin Jianu, a Kis- és Közepes Vállalkozások Országos Tanácsának elnöke, aki hangsúlyozta: a rendszer módosításra szorul, mivel az utalványok torzítják a piaci viszonyokat, így pedig mindenki veszít.

Rossz megközelítésnek tartja László Endre, a székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnöke a Románia Fejlődéséért Koalíció felvetését. Szerinte a korlátozás diszkriminálná a kedvezményezetteket, a turistákat és a vállalkozókat egyaránt.

„Ez a javaslat egy vicc, hiszen a hazai turisztikai vállalkozók egy része kiszorulna így a programból. Nem lehet a hazai turistákat hibáztatni, hogy a külföldiek kiszorulnak, hiszen külföldről minimális vendég érkezik szervezetten az országba” – mondta László Endre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS