Üres bőröndökkel demonstráltak a segítségre váró idegenvezetők Szerbiában

2020. 08. 28., 14:30

Szerbia négy városában szerveztek békés sétákat a turisztikai ügynökségek. Az állam segítségét kérik a munkahelyek megtartásához.

A 10 perc a turizmusért – őrizzük meg az idegenforgalmat! elnevezésű megmozdulás keretében több mint ezer idegenvezető sétált Belgrád, Újvidék, Niš és Kragujevac utcáin – írja a Magyar Szó.

A békés felvonulással a turisztikai ügynökségek fel szerették volna hívni a figyelmet arra, hogy öt hónapja több mint 90 százalékos veszteséggel dolgoznak, aminek következtében már nem tudják fenntartani az alkalmazottjaik munkahelyeit.

Újvidéken több mint 150 idegenvezető gyűlt össze a Duna-parti sétányon, üres bőröndöket húzva maguk után bemutatták, hogy miért szeretik a foglalkozásukat: a csoportoknak egy-egy idegenvezető ismertette többek között a Vajdasági Múzeumot, de hallhatták a Duna park és Újvidék első nyomdájának történetét is.

Az idegenevezetők az illetékes minisztériumhoz intézett levelükben hangsúlyozzák, hogy a járvány kitörése után az állam számos gazdasági ágazat fennmaradását támogatta, de az elsőként érintett idegenforgalom a mai napig nem jutott közvetlen támogatáshoz. Kérelmeik között szerepel, hogy az állam biztosítsa számukra a bruttó minimálbér kifizetését a következő hat hónapban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS