Teljes a káosz az árkompenzálás körül Romániában

2022. 01. 13., 11:33

Az elszabaduló energiaárak és a számlák kompenzálása kapcsán várat magára a gyors megoldás Romániában. Az energiaügyi miniszter szerint a szolgáltatók több millió számlát állítottak ki helytelenül.

Egyelőre nem körvonalazódik megállapodás a bukaresti kormánykoalícióban az energiaszámlák kompenzálása témájában – írja a Krónika.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter bejelentése szerint a Ciucă-kabinet várhatóan a jövő héten sürgősségi kormányrendeletet ad ki az energiafogyasztók támogatási mechanizmusáról.

Nicolae Ciucă miniszterelnök közölte: április után is kompenzálják – egyebek mellett az áfa 5 százalékra történő csökkentésével – a villanyszámlát azon lakossági fogyasztók esetében, akik havonta 300 kilowattóránál kevesebbet használnak el. Ígéretet tett arra, hogy a földgázszámlák esetében is a polgárok segítségére sietnek.

Az Energiaár-szabályozó Hatóság azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy kössenek fogyasztási megállapodást szolgáltatójukkal; kérjék a fogyasztásmérő havi leolvasását; ellenőrizzék, hogy a számlát a fogyasztásnak megfelelően állították-e ki; éljenek a számlaleolvasás lehetőségével, és ők jelentsék rendszeresen az óra állását, hogy a számlát ne egy becsült, hanem a valós fogyasztás alapján állítsák ki.

Mihai Culeafa, az országos fogyasztóvédelmi hatóság alelnöke közölte, hogy január 6-án ellenőrzést indítottak az energiaszolgáltató vállalatoknál, amelyek közül eddig 37-et vizsgáltak át. Két nagy társaság esetében is megállapították, hogy az árplafon és a kompenzáció mellőzésével állították ki a számlákat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS