Romániában most szinte mindenki napelemekre pályázik

2019. 09. 11., 15:15

Hatalmas lendülettel indult el Romániában kedden a napelem-telepítési program pályázási része. Már az első napon több ezer igénylést töltöttek fel a vállalkozások a Környezetvédelmi Alap honlapjára.

Kedden zökkenőmentesen elkezdődhetett a pályázatok feltöltése, s óráról órára nőtt a pályázatok száma, 11 órára már elérte az 1700-at, 14 óra után pedig meghaladta a 10 ezret. A kora esti órákban a webhely – valószínűleg a túlterheltség miatt – már nem volt elérhető – írja a Krónika.

A programban részt vevő, engedélyezett cégek listája már augusztus végén felkerült a Környezetvédelmi Alap honlapjára, a napelemre pályázó magánszemélyek pedig már be is nyújthatták iratcsomójukat valamely akkreditált céghez. Kedden a közreműködő vállalkozások kezdhették el a kérések feltöltését.

A programot a fejlesztési minisztérium finanszírozza: 656 millió lejt különítettek el, ami a becslések szerint 33 ezer rendszer telepítésére elég. A jelentkezők 20 ezer lejig terjedő támogatást hívhatnak le napelemek megvásárlására és felszerelésére, a határösszegig az állami támogatás az összköltségek 90 százalékát teszi ki, 10 százalék az önrész.

A program több lépésből áll. Ha a pályázatot jóváhagyja a hatóság, következik egy másik fontos mérföldkő: a kérelmező magánszemélynek 90 napon belül be kell szereznie az áramszolgáltatójától a visszatáplálási engedélyt.

Ha ezt sikerül időben beszerezni, megkötik a finanszírozási szerződést. A kivitelező felelőssége, hogy nyolc hónapon belül átadja a munkát és leadja az elszámolást.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS