Plusz 400 ezer óra nagyjavítást hoz a németeknek a szerbiai üzem

2019. 05. 09., 11:45

A szerb gazdasági minisztérium és a németországi MTU Aero Engines képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a vállalat szerbiai üzemének felépítéséről.

A repülőgépmotorok gyártására szakosodott vállalat a tervek szerint 2022-ig Ópázován építi fel üzemét, ahol a beruházás első fázisában 450 főt kívánnak alkalmazni – írja a Magyar Szó.

Az MTU Aero Engines-t 1934-ben Münchenben alapították, akkor még BMW Flugmotorenbau néven. A II. világháborút követően a vállalat válságba került. A múlt század hatvanas éveinek elején részvényeinek 50 százalékát a MAN jármű- és hajtóműgyártó vállalat vette át. A vállalatot a jelenlegi elnevezés alatt 1969-ben jegyezték be.

A repülőgépgyártó és védelmi iparág egyik legnagyobb német vállalatának számít, civil és katonai repülőgépek motorjainak, valamint ipari gázturbináknak a gyártására és karbantartására szakosodott. A világ 15 országában van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 10 ezret, éves bevételei pedig a 4,6 milliárd eurót.

A vállalat szerint Szerbia mellett a megbízható infrastruktúra, az állami támogatás és a beruházási légkör miatt döntöttek.

A vállalat szakemberei évente 9,1 millió órányi nagyjavítást végeznek, a tervek szerint azt 400 ezer órával tudják majd növelni a szerbiai üzemnek köszönhetően.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS