Pesszimisták az esküvőszervezők Romániában

2020. 08. 10., 10:45

Sok esküvőszervező cég nem fogja megérni a jövő évet Romániában – állítják az ágazatban dolgozók.

„Az idei év bebizonyította, hogy történhetnek olyan nem várt, világon átívelő problémák, amelyek keresztül tudják húzni akár több milliárd ember terveit” – foglalta össze a Krónika megkeresésére Rádi Melinda nagyváradi esküvőszervező, a M’linda Wedding Planner vezetője. Az esküvői szektor ilyen mértékű kiesést még nem szenvedett el a rendszerváltás óta.

„Amióta magánvállalkozók ezreinek közreműködésével felépült az esküvői szolgáltatói szektor Romániában, ilyen krachhal még nem kellett szembenéznie ennek az ágazatnak” – mutatott rá a helyzet súlyosságára Rádi Melinda.

Amint világossá vált, hogy tömegrendezvények a nyár elején valószínűleg nem lesznek, kezdett kettéoszlani a házasulandók tábora: az egyik fél – bízva a koronavírus-világjárvány rövid kifutási idejében – az idei őszi dátumokat kezdte el nézegetni, míg a másik tábor nem akart bizonytalanra menni, azonnal egy 2021-es lakodalmat kezdett el megszervezni a szolgáltatókkal.

„A jelenlegi helyzet egy fokkal ismét rosszabb, mint ezelőtt egy hónappal, hiszen a napokban több megyében is kötelezővé tették a védőmaszk viselését forgalmasabb közterületeken. Beltéren pedig továbbra sem lehet 100–150 fős rendezvényt tartani” – húzta alá az esküvőszervező.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS