Pesszimisták az esküvőszervezők Romániában

2020. 08. 10., 10:45

Sok esküvőszervező cég nem fogja megérni a jövő évet Romániában – állítják az ágazatban dolgozók.

„Az idei év bebizonyította, hogy történhetnek olyan nem várt, világon átívelő problémák, amelyek keresztül tudják húzni akár több milliárd ember terveit” – foglalta össze a Krónika megkeresésére Rádi Melinda nagyváradi esküvőszervező, a M’linda Wedding Planner vezetője. Az esküvői szektor ilyen mértékű kiesést még nem szenvedett el a rendszerváltás óta.

„Amióta magánvállalkozók ezreinek közreműködésével felépült az esküvői szolgáltatói szektor Romániában, ilyen krachhal még nem kellett szembenéznie ennek az ágazatnak” – mutatott rá a helyzet súlyosságára Rádi Melinda.

Amint világossá vált, hogy tömegrendezvények a nyár elején valószínűleg nem lesznek, kezdett kettéoszlani a házasulandók tábora: az egyik fél – bízva a koronavírus-világjárvány rövid kifutási idejében – az idei őszi dátumokat kezdte el nézegetni, míg a másik tábor nem akart bizonytalanra menni, azonnal egy 2021-es lakodalmat kezdett el megszervezni a szolgáltatókkal.

„A jelenlegi helyzet egy fokkal ismét rosszabb, mint ezelőtt egy hónappal, hiszen a napokban több megyében is kötelezővé tették a védőmaszk viselését forgalmasabb közterületeken. Beltéren pedig továbbra sem lehet 100–150 fős rendezvényt tartani” – húzta alá az esküvőszervező.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS