Nem rajonganak a kötelező lakásbiztosításért Romániában

2020. 08. 24., 12:15

Bár júliusban enyhén nőtt a kötvények száma, továbbra sem túl népszerű a romániai lakosság körében a kötelező lakásbiztosítás.

Júliusban 1,89 százalékkal nőtt az aktív kötelező lakásbiztosítási kötvények száma: az előző év hetedik napjában regisztrált 1,708 millió után 1,741 millió szerződést tartott nyilván a Katasztrófák Elleni Biztosítási Csoport (PAID) – írja a Krónika.

2019 végén az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatai szerint 9 092 963 lakás volt Romániában, és elnézve az építkezések ütemét, ez a szám azóta csak tovább nőtt.

A PAID szerint júliusban a legtöbb aktív szerződés Erdélyben volt – a bebiztosított otthonok 22 százaléka volt ebben a térségben. 19 százalékkal Bukarest, majd 18 százalékkal Munténia következett. Az ellenkező póluson Máramaros és Bukovina található 3–3 százalékkal.

A kötelező lakásbiztosítások A és B osztályba sorolják a lakóingatlanokat, ez a besorolás határozza meg mind a biztosítás értékét, mind pedig lehetséges kártérítés összegét – évi 20, illetve 10 euró a biztosítási díj.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-24 09:37:36
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS