Nem rajonganak a kötelező lakásbiztosításért Romániában

2020. 08. 24., 12:15

Bár júliusban enyhén nőtt a kötvények száma, továbbra sem túl népszerű a romániai lakosság körében a kötelező lakásbiztosítás.

Júliusban 1,89 százalékkal nőtt az aktív kötelező lakásbiztosítási kötvények száma: az előző év hetedik napjában regisztrált 1,708 millió után 1,741 millió szerződést tartott nyilván a Katasztrófák Elleni Biztosítási Csoport (PAID) – írja a Krónika.

2019 végén az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatai szerint 9 092 963 lakás volt Romániában, és elnézve az építkezések ütemét, ez a szám azóta csak tovább nőtt.

A PAID szerint júliusban a legtöbb aktív szerződés Erdélyben volt – a bebiztosított otthonok 22 százaléka volt ebben a térségben. 19 százalékkal Bukarest, majd 18 százalékkal Munténia következett. Az ellenkező póluson Máramaros és Bukovina található 3–3 százalékkal.

A kötelező lakásbiztosítások A és B osztályba sorolják a lakóingatlanokat, ez a besorolás határozza meg mind a biztosítás értékét, mind pedig lehetséges kártérítés összegét – évi 20, illetve 10 euró a biztosítási díj.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS