Nem örülnek a búzatermesztők Szerbiában

2019. 07. 17., 16:30

Átlagon aluli lesz a búzahozam Szerbiában, 2,5 millió tonna körüli termés várható, a minőség is átlag alatti – mondta Milan Prostran mezőgazdasági szakértő.

„Az 550 000 hektáros vetésterületnek mindössze 30 százalékán került földbe a mag optimális időben, a gazdák keveset fektettek a búza táplálásába és az agrotechnikai eljárásokba. A viszonylag gyenge hozamot pótolja a nagyobb vetésterület, hiszen voltak évek, amikor ennél kevesebbet vetettek” – mondta Milan Prostran.

Ha az idei termésből elvesszük a hazai szükségletekre elegendő mennyiséget, még mindig marad egymillió tonna kivitelre – írja a Magyar Szó.

Jónak mondható, 24-25 dináros árra csak akkor lehet majd számítani, amikor javul a minőség, és a kiváló termést elkülönítik a gyengébbtől.

Jovica Jakšić, a Szerbiai Mezőgazdasági Termelők Független Egyesületének elnöke is megerősítette, hogy az idei búza minőségével nem lehetnek elégedettek. Szerinte az Árutartalékok részéről felkínált felvásárlási ár nem indíthatja be a piacot, mert túl keveset vásárolnak fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS