Nem kell félni, hogy elfogy a gáz Szlovákiában

2020. 01. 06., 13:00

Cáfolta az Eustream szlovák gázszállító azokat az információkat, hogy leállt volna az ország gázellátása Ukrajnából.

Annak ellenére, hogy Ukrajnának és Oroszországnak sikerült az utolsó pillanatban aláírnia a gázellátásról szóló szerződést, olyan információk jelentek meg Szlovákiában, hogy az ország gázellátása Ukrajna irányából leállt – írja az Új Szó.

Az Eustream ezt cáfolta. „A gázáramlás minden szállítási ponton normális, a klienseik igényei szerint zajlik” – nyilatkozta Pavol Kubík, az Eustream szóvivője. Ugyanakkor elismerte, hogy az elmúlt hetekben gázválság fenyegetett, de ezt a veszélyt az aláírt szerződésnek köszönhetően elhárították.

Oroszország és Ukrajna a múlt héten öt évre szóló szerződést írt alá az Európába történő gázszállításról, amely tíz évre meghosszabbítható. 2018-ban 86,8 milliárd köbméternyi orosz gáz érkezett Európába Ukrajnán keresztül. A megállapodás szerint 2020-ban 65 milliárd köbméter, 2021 és 2024 között pedig évi 40 milliárd köbméternyi gázt exportál majd Ukrajnán keresztül Oroszország.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS