Nehéz körülmények között is növelné piaci részesedését az OTP Romániában

2020. 11. 12., 19:00

Az idei év nehéz, a jövő esztendő még nehezebb lesz – hangsúlyozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója egy online sajtóbeszélgetésen, amelynek témája a bankszektor által a koronavírus-világjárvány idején tapasztalt kihívások volt.

Fatér Gyula szerint tartható a célkitűzés, amely szerint 2024 végére meglesz az 5 százalékos piaci részesedésük – írja a Krónika.

Még az állami hitelmoratórium előtt kidolgoztak egy saját mentőcsomagot, ám egyelőre azt látják, hogy az ügyfelek döntő többsége jól megbirkózott a járvánnyal, nincsenek nagy fizetési problémák. Összesen 10 százalékuk szorult arra, hogy felfüggessze a hiteltörlesztést.

A 2021-es év viszont mindenképp vízválasztó lesz a bankszektor számára, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy folytatódik-e, és amennyiben igen, miként az állami hitelmoratórium.

„Készen állunk arra, hogy akik a későbbiekben is fizetési nehézségekkel küzdenek, azok továbbra is kapjanak védőernyőt. Reméljük, hogy lesz folytatás, de ha nem, akkor januártól valamiféle szabályozott megoldást találunk” – jelentette ki Fatér Gyula.

Hangsúlyozta, hogy még mindig jelentkezhetnek a kis- és közepes vállalkozások a különböző állami támogatási programokra, mint például az ügyfeleik körében igen nagy népszerűségnek örvendő IMM Invest programra. Az OTP közülük is a legkisebbekre összpontosít, külön összeget tartalékoltak a megsegítésükre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS