Nehéz körülmények között is növelné piaci részesedését az OTP Romániában

2020. 11. 12., 19:00

Az idei év nehéz, a jövő esztendő még nehezebb lesz – hangsúlyozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója egy online sajtóbeszélgetésen, amelynek témája a bankszektor által a koronavírus-világjárvány idején tapasztalt kihívások volt.

Fatér Gyula szerint tartható a célkitűzés, amely szerint 2024 végére meglesz az 5 százalékos piaci részesedésük – írja a Krónika.

Még az állami hitelmoratórium előtt kidolgoztak egy saját mentőcsomagot, ám egyelőre azt látják, hogy az ügyfelek döntő többsége jól megbirkózott a járvánnyal, nincsenek nagy fizetési problémák. Összesen 10 százalékuk szorult arra, hogy felfüggessze a hiteltörlesztést.

A 2021-es év viszont mindenképp vízválasztó lesz a bankszektor számára, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy folytatódik-e, és amennyiben igen, miként az állami hitelmoratórium.

„Készen állunk arra, hogy akik a későbbiekben is fizetési nehézségekkel küzdenek, azok továbbra is kapjanak védőernyőt. Reméljük, hogy lesz folytatás, de ha nem, akkor januártól valamiféle szabályozott megoldást találunk” – jelentette ki Fatér Gyula.

Hangsúlyozta, hogy még mindig jelentkezhetnek a kis- és közepes vállalkozások a különböző állami támogatási programokra, mint például az ügyfeleik körében igen nagy népszerűségnek örvendő IMM Invest programra. Az OTP közülük is a legkisebbekre összpontosít, külön összeget tartalékoltak a megsegítésükre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS