Most vásárolhat a válságban lévő Taromtól

2020. 02. 20., 10:45

Kilenc ATR repülőgépet ad el a román Tarom állami légi cég, összesen 32 millió dollárért. A gépek elsősorban a vállalat belföldi járatait szolgálják ki, de görögországi charterjáratokat is biztosítanak.

A legmagasabb ára két 2009-ben gyártott, 68 férőhelyes ATR 72–500-as gépnek van, ezeket minimum 6,3 millió dollárért értékesítenék. Az eladásokkal a Tarom flottája tizennégy repülőre csökkenne – írja a Krónika.

A légitársaság évek óta veszteséges, képtelen felvenni a versenyt a Romániá­ban is nagyon népszerű diszkontcégekkel. Lucian Bode ügyvivő közlekedési miniszter ennek ellenére kedvezően látja a jövőt, szerinte a légitársaság átvészelte a „turbulenciákkal teli” nehéz időszakot, és felépülése kezdetén jár.

A román kormány január közepén 195 millió lej  segélykölcsönt ítélt meg a Taromnak, enélkül a vállalat márciustól már nem tudna működni.

Az 1954-ben alapított Tarom 50 célállomásra működtet járatokat. A vállalat az idén 171,37 millió lej veszteségre számít 1,51 milliárd lej árbevétel mellett. A Tarom legutóbb 2007-ben könyvelt el nyereséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS