Most tudta meg a román pénzügyminiszter, hogy mennyi a minimálbér

2021. 08. 25., 13:00

Baklövésnek nevezte kedd este a kormányfő a pénzügyminiszternek azt a téves állítását, hogy Romániában a nettó országos minimálbér jelenleg 1600 lej.

Florin Cîţu miniszterelnököt a koalíció vezetőinek tanácskozása után kérdezték az újságírók Dan Vîlceanu pénzügyminiszter nyilatkozatáról.  „A pénzügyminiszter úr optimista volt, előre látta, hogy mekkora lesz a jövőben az országos minimálbér. Ez egy baklövés volt. Most már ismeri a minimálbér összegét” – jelentette ki a kormányfő, akit a Krónika idéz.

Kommentálta a pénzügyminiszter tévedését Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke is. Emlékeztetett arra, hogy jómaga ellenezte Dan Vîlceanu kinevezését ebbe a tisztségbe.

„A miniszternek a vezetői tapasztalatok mellett rendelkeznie kellene alapismeretekkel. Most tanulnia kell” – jelentette ki Orban.

Dan Vîlceanut keddi sajtótájékoztatóján arról is kérdezték az újságírók, hogy szerinte mekkora most a nettó országos átlagbér. A pénzügyminiszter azt válaszolta, hogy 1600 lej.

Miután az újságírók felhívták a figyelmét, hogy a helyes összeg 1386 lej, Vîlceanu kijelentette: „A bruttó minimálbér 2380 lej, a nettó összeg tehát nem lehet 1300 lej”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS