Most tudta meg a román pénzügyminiszter, hogy mennyi a minimálbér

2021. 08. 25., 13:00

Baklövésnek nevezte kedd este a kormányfő a pénzügyminiszternek azt a téves állítását, hogy Romániában a nettó országos minimálbér jelenleg 1600 lej.

Florin Cîţu miniszterelnököt a koalíció vezetőinek tanácskozása után kérdezték az újságírók Dan Vîlceanu pénzügyminiszter nyilatkozatáról.  „A pénzügyminiszter úr optimista volt, előre látta, hogy mekkora lesz a jövőben az országos minimálbér. Ez egy baklövés volt. Most már ismeri a minimálbér összegét” – jelentette ki a kormányfő, akit a Krónika idéz.

Kommentálta a pénzügyminiszter tévedését Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke is. Emlékeztetett arra, hogy jómaga ellenezte Dan Vîlceanu kinevezését ebbe a tisztségbe.

„A miniszternek a vezetői tapasztalatok mellett rendelkeznie kellene alapismeretekkel. Most tanulnia kell” – jelentette ki Orban.

Dan Vîlceanut keddi sajtótájékoztatóján arról is kérdezték az újságírók, hogy szerinte mekkora most a nettó országos átlagbér. A pénzügyminiszter azt válaszolta, hogy 1600 lej.

Miután az újságírók felhívták a figyelmét, hogy a helyes összeg 1386 lej, Vîlceanu kijelentette: „A bruttó minimálbér 2380 lej, a nettó összeg tehát nem lehet 1300 lej”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS